Annonce
Esbjerg

Coronakrisen smitter voldsomt af på ledigheden: I Esbjerg Kommune er den steget med 66 procent

Ifølge tal fra 3F er antallet af ledige i kommunen steget fra 1797 til 2992 i perioden februar-april. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
I perioden februar til april er ledigheden i Esbjerg Kommune steget med 66 procent. Det viser nye tal fra 3F, som har kigget på a-kassernes statistikker. Borgmester Jesper Frost Rasmussen fortæller, at kommunen tager fat i de sædvanlige greb for at rette op.
Annonce

Esbjerg Kommune: Ledighed har været en forventelig konsekvens af coronakrisen, siden epidemien gjorde indtog i Danmark. Men ifølge nye tal fra 3F er Esbjerg Kommune en af de kommuner, der er hårdest ramt. Fra februar til april er ledigheden i kommunen steget med 66 procent - landsgennemsnittet ligger i samme periode på 48 procent. Dermed ender Esbjerg Kommune på en 10. plads over de kommuner, der er hårdest ramt, og det bekymrer Jacob Lassen Meier, 3Fs lokalformand i Esbjerg.

- Det er alt for højt, og jeg er overrasket over, at vi ligger så højt, som vi gør i Esbjerg. Hvad der lige gør, at det er så slemt i Esbjerg, kan jeg ikke sige. Men det er da faretruende, siger Jacob Lassen Meier.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) ønsker ikke at kommentere på tallene fra 3F, men han peger i stedet på, at ledigheden selvfølgelig skyldes coronakrisen, men også de lave oliepriser.

- Oliepriserne rammer selvfølgelig hårdest der, hvor der er flest arbejdspladser i den sektor. De to ting har tilsammen selvfølgelig en effekt, som kan ses i ledighedstallene, siger Jesper Frost Rasmussen.

Hvor meget er ledigheden steget med i hele Syd- og Sønderjylland?

  1. Varde Kommune: 71 procent (6. plads).
  2. Esbjerg Kommune: 66 procent (10. plads).
  3. Billund Kommune: 55 procent (29. plads).
  4. Vejen Kommune: 50 procent (44. plads).
  5. Tønder Kommune: 49 procent (45. plads).
  6. Aabenraa Kommune: 49 procent (46. plads).
  7. Fanø Kommune: 49 procent (49. plads).
  8. Kolding Kommune: 49 procent (50. plads)
  9. Haderslev Kommune: 47 procent (55. plads).
  10. Sønderborg Kommune: 47 procent (56. plads)

Kilde: 3F

Annonce

Hvordan vil man rette op på ledigheden?

Borgmesteren fortæller, at man fra kommunens side gør alt for at holde gang i hjulene, og han henviser til jobcentrene, som ifølge ham selv er lykkedes med at få mange mennesker i job under krisen.

- Vi fortsætter vores beskæftigelsesindsats, som vi altid har gjort, og vi er i tæt kontakt med virksomheder for at høre, hvilke kompetencer, de har brug for, så vi kan guide de ledige i den retning, siger Jesper Frost Rasmussen.

På det nationale plan ønsker Jacob Lassen Meier, at politikerne på Christiansborg gør mere for de mennesker, der er blevet ledige som følge af epidemien.

- De mennesker står nu med halvdelen af den indkomst, de plejede at få på grund af, at dagpengesatsen er der, hvor den er i dag. Jeg kunne godt håbe, at man gjorde satsen lidt højere. Det er uforskyldt ledighed, og der burde man gøre noget politisk, siger Jacob Lassen Meier.

Jesper Frost Rasmussen vil ikke gætte på, hvornår ledigheden er nogenlunde normaliseret igen i Esbjerg Kommune, men han påpeger, at eftervirkningerne af denne globale epidemi vil kunne mærkes i lang tid endnu.

- Vi er heldigvis ved at åbne landet op igen, men da hele verden er ramt, vil det trække spor i lang tid ud i fremtiden, inden tingene bliver mere normaliseret igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce