Annonce
Trekantområdet

Coronaramt sogn kan snart se en ende på nedlukning: Smittetallet fortsætter nedad

Givskud Sogn kan snart genåbne, hvis antallet af nysmittede falder eller forbliver på det nuværende niveau. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Forbliver antallet af nysmittede de seneste syv dage under 20 personer, kan Givskud Sogn officielt genåbne på søndag.

Givskud: Coronasmitten i Givskud forsætter i den rigtige retning.

I forbindelse med offentliggørelsen af den daglige statistik fra Statens Serum Institut fremgår det torsdag, at syv personer i Givskud Sogn er konstateret smittet med coronavirus i løbet af de seneste syv dage.

Dermed kan en genåbning være på trapperne sidst på ugen. Det er nemlig tilfældet, hvis tallet for nysmittede den seneste uge holder sig under 20 til og med lørdag. Grænsen på 20 smittede i løbet af en uge er et af tre kriterier for automatisk nedlukning af et sogn.

Annonce

Søndag var sognet for første gang siden nedlukningen under 20 nysmittede, og derfor kunne nedtællingen til en genåbning begynde.

- Hvis ikke der kommer større udbrud, kan Givskud genåbne på søndag. Det er dog ikke fordi, at smitten er nul, så hold ud og hold fat. Bliv testet, og er du smittet så lad dig isolere, hvis I er flere i husstanden, der bliver smittet. En eller to familier kan hurtigt flytte tallene i den forkerte retning, skriver Vejle Kommune i en besked til beboerne i sognet.

Antallet er nysmittede er fortsat i så nedadgående retning, at sognet faktisk ikke længere overskrider nogen af de tre kriterier for automatisk nedlukning. Incidenstallet, der ikke må overskride 600, er torsdag opgjort til 575. Positivprocenten, der skal være under 3,0, er på 1,9.

Sognenedlukningen har blandt andet betydet, at Firkløverskolen i Givskud har været lukket siden i fredags. Det samme har en lang række foreningsaktiviteter. Også Givskud Zoo blev i første omgang tvangslukket, men efter to ansøgninger om dispensation, kunne dyreparken åbne igen tirsdag.


Det er dog ikke fordi, at smitten er nul, så hold ud og hold fat.

Vejle Kommune i brev til borgerne i Givskud Sogn


Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce