Annonce
Nordtyskland

Coronaregler er blevet overtrådt 1313 gange

Timmendorfer Strand i det østlige Holsten er blandt de påpulære badestæder, hvor det er væltet ind med turister, der ikke altid har kunnet finde ud af at overholde reglerne under coronaepidemien.
Alene et enkelt amt i Slesvig-Holsten har udstedt bøder for 32.000 euro til borgere og turister, der blandt andet ikke har kunnet finde ud af for eksempel at holde afstand.
Annonce

KIEL: Fra marts til midten af juni har politiet registreret 1313 overtrædelser af coronareglerne. 418 gange var der tale om direkte overtrædelse af straffeloven, men de øvrige var såkaldte forseelser.

- De fleste tilfælde handler om, at der ikke er blevet holdt tilstrækkelig afstand. Men i enkelte tilfælde har borgere brudt deres karantæne. Der er også opdaget overtrædelser af påbud blandt virksomheder, siger Dennis Schneider fra delstatspolitiet.

I marts blev der konstateret var der i alt 325 tilfælde. 280 gange var der tale om regulære brud på straffeloven. Siden blev de egentlige lovbrud færre, mens de mere harmløse forseelsers antal tiltog. Forklaringen er dog næppe øget disciplin blandt slesvig-holstenerne.

Annonce

Regler blev lempet

- Bestemmelserne blev ændret i slutningen af marts, så overtrædelse af en række regler ikke længere blev vurderet som egentlig kriminalitet. Desuden blev der udarbejdet vejledning til politifolkene, så de bedre kunne vurdere sagerne, forklarer Dennis Schneider.

Dog er der fortsat tale om en kriminel handling, hvis borgere for eksempel forlader deres hjem, efter de er sendt i karantæne.

De fleste tilfælde er opdaget i forbindelse med politikontroller eller betjetenes egne iagttagelser.


Vi har også modtaget en række henvendelser fra borgere. Blandt dem var der imidlertid også mange sager, hvor mistanken viste sig at være uberettiget,

Dennis Schneider, delstatspolitiet.


- Men vi har også modtaget en række henvendelser fra borgere. Blandt dem var der imidlertid også mange sager, hvor mistanken viste sig at være ubegrundet, understreger Dennis Schneider.

Efter de 325 overtrædelser i marts er antallet af sager sunket løbende. I maj blev der skrevet 225 rapporter. Frem til midten af juni blev der kun registreret 57 brug på coronareglerne. Også dette fald tilskriver politiet de lempede regler.

Politiet har endnu ikke opgjort hvor mange penge, der i alt er udstedt bøder for.

Også kommunerne og amterne kan udstede bøder, hvis de opdager brud på forholdsreglerne mod smittespredning. Bødernes størrelse varierer fra 150 euro helt op til 4000 euro.

Annonce

Kun privatpersoner

Alene i det østlige Holsten har amtet Kreis Ostholstein med de mange populære badesteder langs Østersøen udstedt bøder for 32.000 euro.

- Her har der udelukkende været tale om sager mod privatpersoner, der har overtrådt forsamlingsforbuddet, holdt utilstrækkelig afstand til andre eller er kommet ind i amtet som turister på det tidspunkt, hvor indrejse for turister var forbudt, forklarer amtets pressetalsmand, Annika Sommerfeld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce