Annonce
Tønder

Coronasituation får behovet for besøgsvenner til at stige

For tiden er der 16 besøgsforhold i gang, men der er flere, som venter på at blive matchet med en besøgsven, fortæller Anne Kirstine Thomsen fra Røde Kors i Tønder. Arkivfoto: Søren Gylling.
Røde Kors lokalafdeling i Tønder har brug for flere besøgsvenner til ensomme personer. Det er især coronasituationen, der har fået behovet til at vokse.
Annonce

Tønder: Bliv hjemme, begræns social aktivitet og ses så vidt muligt kun med din husstand.  Det er nogle af anbefalingerne for at forhindre, at coronasituationen kommer ud af kontrol. Men netop corona har medført, at endnu flere har henvendt sig for at få en besøgsven gennem Røde Kors.

- Selve situationen nu gør, at det behov, som en hel del mennesker har, det bliver mere påtrængende.  Der er nogen, der ellers også klarer sig rimeligt i den almindelige tid, som nu bukker under med lidt tristhed, siger Anne Kirstine Thomsen, der er næstformand i Røde Kors Tønder og aktivitetsleder for besøgsvennerne.

For det rammer særligt de enlige, at alt, såsom fritidsaktiviteter og klubber, er lukket ned. I øjeblikket er der 16 besøgshold i gang, men Anne Kirstine Thomsen kunne som minimum godt bruge ti nye besøgsvenner til den øgede efterspørgsel.


Selve situationen nu gør, at det behov, som en hel del mennesker har, det bliver mere påtrængende.

Anne Kirstine Thomsen, aktivitetsleder for Røde Kors besøgsvenner


Når en person melder sig om besøgsven tager Anne Kirstine Thomsen et møde med dem, hvor de gennemgår regler og forventninger. Ud fra samtalen matcher hun dem med en egnet person, og dernæst mødes alle tre parter. Er det et godt match fortsætter besøgsvennen og besøgsmodtageren på egen hånd.

- De fleste besøger en gang om ugen, men hvis man kan afsætte hver 14. dag, er det jo absolut bedre end ingenting. Men når først matchet er gjort, og jeg har sikret, at de kan kommunikere, så er det faktisk op til dem selv, hvad de foretager sig. Om de spiller kort, snakker, går en tur, det er, hvad de selv finder på. Selvfølgelig så vidt muligt ud fra besøgsmodtagerens ønsker, siger Anne Kirstine Thomsen.

Annonce

Besøgsven i coronatid

Røde Kors har fra hovedorganisations side besluttet, at besøgsvennerne fortsat må gøre deres arbejde på trods af coronasituationen, så længe man tager sine forholdsregler.

- Der vurderer man nok, at det at holde folk kørende, det vejer tungere, end den minimale risiko, der er, når man overholder reglerne. Hvis besøgsmodtageren og besøgsvennen begge bor alene, er der ikke så stor risiko, og så er det op til dem selv at passe på, siger Anne Kirstine Thomsen, der understreger, at hun tager kontakt til alle besøgsvenner, hver gang der kommer nye eller opdateret retningslinjer.

Hun forstår dog godt, hvis nye potentielle besøgsvenner er utrygge ved den nuværende situation, men kan man se sig selv i rollen, skal man ikke tøve med at kontakte hende.

- Jeg kan da absolut forstå, hvis man er lidt usikker i øjeblikket, men der er også et behov efterfølgende. Så hvis man kunne få nogen i tale nu, der siger, at de er lidt bekymret for at gå ud nu, men som gerne vil senere, så ville jeg da også være glad for det, siger Anne Kirstine Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce