Annonce
Kolding

Coronasmitte hos lærer sender 100 elever hjem: Nu strammer skole op frem mod jul

100 elever og fire ansatte her på Alminde-Viuf Fællesskole fik onsdag besked om, at de er nære kontakter til en medarbejder på skolen, der er blevet testet positiv for corona. Derfor er de alle sendt hjem i isolation og til test fredag og søndag i denne uge. Foto: Google Street View
En medarbejder på Alminde-Viuf Fællesskole er blevet testet positiv for corona. Smitten hos vedkommende betyder, at 100 elever og fire ansatte er blevet sendt hjem. Nu strammer skolen op for at mindske risikoen for flere coronatilfælde før jul.
Annonce

Kolding: Endnu et tilfælde af coronavirus har ramt Alminde-Viuf Fællesskole, der på det seneste har haft flere tilfælde af smitte.

Denne gang har en medarbejder fået konstateret coronavirus, og da det stod klart onsdag, gik der besked ud til i alt 100 elever og fire andre medarbejdere om, at de ikke skal komme i skole mere på denne side af weekenden.

De hjemsendte er alle vurderet til at være nære kontakter til den smittede medarbejder, og derfor skal de isolere sig og testes fredag og søndag i denne uge.

Det er kun to uger siden, at Alminde-Viuf Fællesskole var så ramt af corona, at kommunens øverste ledelse efter tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed besluttede at sende samtlige 498 elever hjem i flere dage og bad alle om at blive testet. Det skete, efter at eleverne i mere end halvdelen af skolens klasser havde været nær kontakt til en af de i alt fem smittede personer på skolen.

Forinden da havde hele 9. årgang allerede været hjemsendt på grund af smitte på denne årgang.

Annonce

Mere forsigtighed

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson oplyser, at man allerede efter hjemsendelsen af hele skolen satte ekstra ind for at holde eleverne i mindre grupper og ikke blande dem på tværs af klasser. Desuden har man også forsøgt at holde lærerne til et mindre antal elever.

På baggrund af det nye smittetilfælde kigger man nu disse planer efter en ekstra gang, og der bliver sat endnu mere skub i indsatsen for at mindste smitterisikoen på skolen, fortæller direktøren.

- På skolen er de ved at etablere tiltag, så de indtil jul ikke er så sårbare, og der arbejdes her med at 9. årgang modtager deres undervisning, mens de øvrige klasser får et tilpasset skema, for eksempel i form af fagdage, hvor de kun har én lærer, siger Michael Petterson.

Han understreger, at man på skolen er særdeles opmærksom på, at en af de nu hjemsendte klasser igen er en 9. klasse, der har terminsprøverne stående for døren.

- Skolen vil derfor have ekstra opmærksomhed på, at undervisningen tager højde for det, lyder det fra Michael Petterson.

De hjemsendte elever er spredt ud på en 4., 5., 8. og 9. klasse.

De hjemsendte elever og medarbejdere kan få foretaget begge deres test ved skolen, da regionens testbil holder der fredag og søndag formiddag.

Smitte i daginstitutioner

  • Der er også konstateret coronasmitte i to daginstitutioner i Kolding.
  • I Børnehaven Regnbuen er et barn testet positiv, og det betyder, at 23 børn og fire ansatte er sendt hjem som nære kontakter og skal testes.
  • I Daginstitutionen Under Egen er et vuggestuebarn smittet med corona, og det har betydet hjemsendelse af 20 børn og syv ansatte.
  • I begge institutioner har man holdt børnene i mindre grupper, ligesom de ansatte har været i små cirkler omkring børnene. Derfor er det ikke nødvendigt at sende alle i institutionerne hjem i isolation og til test.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce