Annonce
Aabenraa

Coronasmitte i to kommunale afdelinger har samme oprindelse

34 brugere af hjemmeplejen og 96 medarbejdere er blevet testet i forbindelse med det seneste udbrud af corona-smitte i Aabenraa Kommune. Fem er testet positive. Foto: Morten Pedersen
Coronasmitte spredte sig fra hjemmeplejen til Hjernecenter Syd. Aabenraa Kommune får hjælp til opsporing hos Styrelsen for Patientsikkerhed.
Annonce

AABENRAA: Kommunens arbejde med opsporing af det nyeste udbrud af coronasmitte viser, at det har samme oprindelse, selv om det er to forskellige afdelinger under social- og sundhedsforvaltningen, der er ramt.

-I sidste uge blev en medarbejder i hjemmeplejen syg og efterfølgende  testet positiv. Vedkommende havde besøgt en borger, som har sin gang hos Hjernecenter Syds bosted i Kliplev. Derfor blev beboere og medarbejdere her også testet, forklarer Karen Storgaard Larsen, der er direktør for social- og sundhed i Aabenraa Kommune.

I alt er fem personer, to borgere og tre medarbejdere, testet positive for coronavirus. Tre af de smittede er fra Hjernecenter syd, mens to er fra hjemmeplejens distrikt Aabenraa By.

De har alle symptomer på COVID-19 i forskellig grad, men nogle af dem har først udviklet symptomer, efter de er blevet testet.

- Vi ved ikke, hvorfor smitten har spredt sig. Vi har haft uhyggeligt meget forkus på hygiejne og klare regler for, at man skal holde afstand og bruge værnemidler, når det ikke kan lade sig gøre at holde afstand. Vi ved ikke, om der er slækket på reglerne, eller om virus har spredt sig, fordi den bare er meget smitsom, fortæller Karen Storgaard Larsen.

Annonce

Opsporing

Kommunen arbejder selv med opsporing af smitte ved at kontakte de borgere og medarbejdere, der har været i kontakt med de smittede. Men Styrelsen for Patientsikkerhed er også involveret i smitteopsporingen. Det er styrelsen der undersøger, hvilke private kontakter de smittede har haft.

Tirsdag formiddag mangler kommunen kun syv testsvar. I løbet af mandagen har der ikke vist sig yderligere smittede, så det samlede antal smittede i forbindelse med det aktuelle smitteudbrud i kommunen er fortsat fem.

Karen Storgaard Larsen fortæller, at Aabenraa Kommune ikke mangler værnemidler i øjeblikket, sådan som det var tilfældet i de første uger, efter smitten begyndte at sprede sig i Danmark.

På det tidspunkt var regionerne prioriteret højere end kommunerne, da værnemidlerne skulle fordeles.


I sidste uge blev en medarbejder i hjemmeplejen syg og efterfølgende testet positiv. Vedkommende havde besøgt en borger, som har sin gang hos Hjernecenter Syds bosted i Kliplev.

Karen Storgaard Larsen, direktør, social og sundhed.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce