Annonce
Billund

Coronasmitte spreder sig i Grindsted: Nu opfordrer kommunen borgerne til at tage en test

Billedet er fra åbningen af testcentret i Grindsted. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Smittetallet stiger i Billund Kommune. Kommunen oplyser nu, at det især i Grindsted-området, at mange er smittede, og derfor opfordrer kommunen til, at folk i det område lader sig teste.

Rettelse: Der stod tidligere i denne artikel, at en elev i en 4. klasse på Vestre Skole var blevet testet positiv for corona. Det var en misforståelse. Klassen er sendt hjem, efter en voksen er blevet testet positiv.

Grindsted: Antallet af smittede med covid-19 i Billund Kommune er steget ganske meget i weekenden. Mandag klokken 14 er der registreret 27 smittede borgere i de seneste syv døgn, hvilket svarer til en placering blandt kommunerne som nummer 22 i landet.

De nye smittetilfælde er primært dukket op i Grindsted-området, hvor smitten samtidig er spredt rundt om i byen, oplyser Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

- Derfor opfordrer vi til, at man bruger de mange testmuligheder, og at man i øvrigt følger de gode råd: For eksempel at kun én fra hver husstand handler ind, at være opmærksom på at holde god afstand og god håndhygiejne og at holde sig til højst at mødes med sin sociale boble, siger Lene Bruun, leder af HR og sundhedsstaben i Billund Kommune, ifølge pressemeddelelsen.

Man kan bestille tid til test via coronaprover.dk. På billund.dk/kviktest kan man se en oversigt over, hvor og hvornår man kan få en test uden tidsbestilling i Billund Kommune.

Flest voksne er smittede

Der har tidligere været en del smitte blandt børn i Billund Kommune, men det er der faktisk ikke i øjeblikket, fortæller Lene Bruun. Nu er det voksne spredt ud over Grindsted Sogn, der er ramt.

Dagens tal

  • 27 er blevet testet positiv for covid-19 de seneste syv dage.
  • Det svarer til 101,6 per 100.000 indbyggere. Det er ikke meget i forhold til nogle af kommunerne på Københavns vestegn, men det er mere end i langt de fleste jyske kommuner.
  • Det er ikke længe siden, at smittetallet var meget lavt i Billund Kommune. Stigningen er kommet hurtigt.
  • Der er foretaget 5.778 test i Billund Kommune de seneste syv dage. Det svarer til, at mere end hver femte borger har fået foretaget én test i løbet af den seneste uge.

Hun påpeger, at regeringen har sendt en kraftig opfordring om at blive testet et par gange om ugen. Nu vil kommunen gerne skærpe opmærksomheden på det budskab i Grindsted, fordi mange er blevet smittet i ét område på kort tid. Og opfordringen er til alle:

- Der er jo nogen, der er asymptomatiske, altså som har covid-19, men simpelthen ikke har nogen symptomer. Hvis man ikke har symptomer, så kan man jo gå rundt og sprede smitte uden at vide det. Det er dem, vi er allermest interesseret i at fange, siger hun.

I forhold til børn regner hun med, at alle, der er hjemsendt, er tilbage i skole eller institution inden længe. Dog er en 4. klasse blevet sendt hjem, efter en voksen med tilknytning til klassen blev testet positiv på en kviktest mandag. Der er dog en risiko for falske positive ved kviktest, så nu skal en PCR-test - den, hvor vatpinden skal ned i halsen - afgøre, om klassen kan komme tilbage i skole.


Hvis man ikke har symptomer, så kan man jo gå rundt og sprede smitte uden at vide det. Det er dem, vi er allermest interesseret i at fange.

Lene Bruun, leder af sundhedsstaben


Annonce
Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Kolding For abonnenter

Kolding-tvillinger på 19 år er store på TikTok og bliver allerede sponseret: Sådan tackler de over 30.000 følgere

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Aabenraa

SønderjyskE vandt stort: Træneren er stærkt utilfreds

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti, men 40 procent stemte imod ham

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Thulesen Dahl: Vi skal tilbage i baren - uden intriger

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Annonce