Annonce
Tønder

Coronasmitte: Tønder er gået fra at være duksedreng til klassens slemme knægt

Jan Præstholm, direktør for Tønder Kommunes børn og skole, pleje og omsorg. Foto: Martin Franciere
Før jul var smittetrykket i Tønder Kommune langt under landsplan, nu går det den helt forkerte vej. Søndag blev der målt det højeste smittetal i kommunen under pandemien.
Annonce

TØNDER: Før jul kunne Tønder Kommune blære sig med at være en duksedreng, når man kiggede på corona-smittetrykket. Men siden da er det gået den forkerte vej, og nu er smittetrykket i kommunen det tredjehøjeste i Region Syddanmark.

Udviklingen huer ikke direktør i Tønder Kommune, Jan Præstholm.

- Nu er vi pludselig i den høje ende. Det er ikke tilfredsstillende - det er faktisk bekymrende, lyder det fra direktøren.

Søndag opnåede man faktisk det højeste smittetal i Tønder Kommune under hele corona-krisen: Nemlig 70. Mandag faldt tallet med én til 69. Men det er stadig alt, alt for højt, og giver et incidenstal - altså antallet af smittede per 100.000 borgere - på 184,9. Søndag var tallet 187,6.

- Søndag havde vi det højeste smittetal nogensinde registreret i Tønder Kommune under pandemien. Nu er vi pludselig i den høje ende, og det er foruroligende og bekymrende, konstaterer Præstholm og fortsætter:


Søndag havde vi det højeste smittetal nogensinde registreret i Tønder Kommune under pandemien. Nu er vi pludselig i den høje ende, og det er foruroligende og bekymrende

Jan Præstholm


- Der er ikke andet at sige til det, end at krisen ikke er overstået endnu.

Mens smittetrykket altså ligger foruroligende højt i Tønder Kommune, så rasler tallet ned på landsplan. Søndag blev der konstateret 1246 smittede, og mandag falder tallet til 1239 i hele Danmark.

I weekenden blev også et barn fra daginstitutionen Spiren i Skærbæk ramt af corona. Det betød mandag, at 17 andre børn og fire medarbejdere i Spiren måtte blive hjemme. De er dog velkomne igen, hvis de får en negativ corona-test på fjerdedagen, fortæller Præstholm.

Det øgede smittetryk bevirker, at der kommer en mobil corona-testenhed til Toftlundhallerne torsdag. Her kan man uden forudgående tidsbestilling lægge vejen forbi for at blive testet.

Den mobile testenhed vil være på stedet i tidsrummet klokken 9.30 til 16.30, oplyser Jan Præstholm og opfordrer til, at man overholder de råd og anbefalinger myndighederne kommer med for at holde smitten stangen.

Vi følger corona-situationen

Avisen har tæt kontakt til Jan Præstholm, der er direktør for børn og unge samt pleje og omsorg ved Tønder Kommune.

Han giver hver eftermiddag på hverdage en status på corona-situationen på de kommunale arbejdspladser, institutioner og skoler i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce