Annonce
Nordtyskland

Coronasmitten eksploderer i Flensborg

21 coronapatienter er for øjeblikket indlagt her på Franziskus-hospitalet i Flensborg. 
Med 109 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn ligger Flensborg mere end dobbelt så højt som de 50, der gør et område til en risikozone.
Annonce

FLENSBORG: Siden ugens begyndelse oplever Flensborg en voldsom stigning i antallet af indbyggere med coronavirus.

Torsdag bekræftede forvaltningen 31 nye smittetilfælde. For øjeblikket har 137 i Flensborg aktiv smitte i kroppen. Det er flere end nogensinde før siden epidemiens begyndelse.

Flensborg har over dobbelt så mange smittede per 100.000 indbyggere på syv døgn som de 50, der gør et område til en risikozone. Aktuelt ligger tallet på 109.

Annonce

Svært at spore

Med så høje smittetal er det vanskeligt for de lokale sundhedsmyndigheder at opspore smittekæderne.


Med den nuværende bemanding kan vi håndtere cirka 25 patienter på afdelingen. Men kapaciteten falder, jo mere plejekrævende patienterne er.

Franziska Mumm, Franziskus-hospitalet.


- Vi er opmærksomme på udviklingen og opfordrer alle til at overholde reglerne, siger Clemens Teschendorf, der er kommunens pressetalsmand.

Mens 13 smittede på det danske alderdomshjem i byen sammen med flere mindre udbrud øgede smittetallet tidligere på ugen, kan torsdagens bekræftede tilfælde endnu ikke lokaliseres nøjagtigt.

- Men de fleste hænger sammen, og vi arbejder på højtryk med at undersøge det, forklarer Clemens Teschendorf.

Dog skulle der torsdag ikke have været nye tilfælde på kommunens plejehjem.

Også antallet af smittemistænkte er steget voldsomt. 344 er for øjeblikket i karantæne i deres hjem. Det er 87 flere end dagen før. De pågældende kan have været i kontakt med virussen, men er endnu ikke testet positive. For kommunens sundhedskontor er det en stor udfordring at tage sig af de karantæneramte, bekræfter Teschendorf.

Siden slutningen af november har har kommunen fået hjælp af soldater fra forbundsværnet.

Også på Franziskus-hospitalet i Flensborg spidser situationen til. Her er der blevet indrettet en speciel isolationsafdeling til coronapatienter. Aktuelt er 21 indlagt. En af de smittede er i intensiv behandling og behøver hjælp til at trække vejret.

- Med den nuværende bemanding kan vi håndtere cirka 25 patienter på afdelingen. Men kapaciteten falder, jo mere plejekrævende patienterne er. Vi kan dog om nødvendigt udvide ved at trække personale ind fra fra andre afdelinger, forklarer sygehusets talskvinde, Franziska Mumm.

Annonce

En intensivplads

På intensivafdelingen holder sygehuset konstant en sengeplads fri til coronapatienter med et kritisk forløb.

Ikke kun cornapatienter fra Flensborg Kommune, men også fra Slesvig-Flensborg Amt er indlagt på Franziskus-Hospitalet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Annonce