Annonce
Regionalt

Coronasmitten falder i seks kommuner: Esbjerg er nu under kritisk grænse

Tønder er efterfulgt af Sønderborg kedelig coronatopscorer i Syd- og Sønderjylland for tiden. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Selvom der er fald flere steder, så er de fleste syd- og sønderjyske kommuner fortsat over myndighedernes kritiske coronagrænse.
Annonce

Covid-19: Esbjerg og Varde kommuner var længe de negative topscorere i Syd- og Sønderjylland inden for coronasmitte. I løbet af ugen har begge kommuner oplevet fald i antallet af smittede.

Onsdag røg Varde under myndighedernes kritiske smittegrænse. Torsdag var det Esbjergs tur.

Den kritiske grænse lyder på 30 smittede per 100.000 borgere, og selvom de to sydvestjyske kommuner nu er under denne grænse, så ændrer det ikke på, at størstedelen af kommunerne i Syd- og Sønderjylland fortsat er over.

Det gælder Billund, Vejen, Kolding, Tønder, Aabenraa og Sønderborg. Modsat er Fanø og Haderslev sammen med Varde og Esbjerg kommuner under grænsen.

Tønder er fortsat landsdelens klare topscorer med et smittetryk på 70 per 100.000 borgere. På andenpladsen ligger Sønderborg.

Selvom de fleste kommuner altså fortsat er over den kritiske 30-grænse, så oplevede de fleste også et fald i coronasmitten fra onsdag til torsdag. Kun Billund og Haderslev oplevede en stigning i antallet af coronatilfælde, og begge steder var der kun tale om en enkelt coronasmittet person.

Smittetal torsdag den 1. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er onsdagens tal)

Varde: 10 (11)

Esbjerg: 32 (35)

Fanø: 1 (1)

Billund: 9 (8)

Vejen: 17 (23)

Kolding: 42 (44)

Haderslev: 10 (9)

Tønder: 26 (26)

Aabenraa: 19 (20)

Sønderborg: 37 (40)

Kilde: Statens Serum Institut

På landsplan er en enkelt person smittet med covid-19 død siden onsdag. Antallet af nye smittede er til gengæld faldet. Onsdagens tal lød på hele 534 smittede, mens det torsdag var 398.


Tønder er fortsat landsdelens klare topscorer med et smittetryk på 70 per 100.000 borgere. På andenpladsen ligger Sønderborg.


Der er syv flere coronapatienter indlagt på de danske sygehuse, hvilket betyder, at der nu i alt er 109. Antallet af patienter på en intensivafdeling og patienter i respirator er faldet med henholdsvis to og en enkelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce