Annonce
Tønder

Coronasmitten falder: Incidentstal dog fortsat langt over 400

Peter Michael Jørgensen er glad for, at smitten er faldet lidt i løbet af den seneste uge. Foto: André Thorup
Incidenstallet i Tønder Kommune er nedadgående, men stadig langt over 400, hvilket betyder, at der fortsat er ekstraordinære tiltag i skolen og i dagtilbud.

Tønder: Coronasmitten i Tønder Kommune er i løbet af den seneste uge faldet, og det afspejler sig i incidenstallet per 100.000 indbyggere i Tønder Kommune. Således er kommunens incidenstal torsdag klokken 14.00 på 458,8, hvilket er betydeligt lavere end den seneste uge, hvor det har ligget på over 500. Det faktiske antal smittede gennem den seneste uge var torsdag på 169 personer, og det er ligeledes noget lavere end den seneste uge.

- Det er positivt. Vi har siden weekenden set, at vi har ligget på et lavere antal smittede end tidligere. I sidste uge havde vi omkring 40 smittede om dagen, men de seneste par dage har tallet været på omkring 20 nye smittede om dagen, siger Peter Michael Jørgensen, der er chefkonsulent ved Tønder Kommune og arbejder med kommunens test- og vaccinationsindsats.

Det kan godt virke lidt underligt for nogle, at man sætter ind nogle steder, men at det så ikke gælder andre steder.

Peter Michael Jørgensen, chefkonsulent Tønder Kommune

Ingen store udbrud

I sidste uge eksploderede coronasmitten på Bedsted Friskole, hvor over 50 elever, lærere og enkelte forældre blev smittede på meget kort tid.

- Vi har ikke oplevet, at der har været de her store smitteudbrud siden sidste uge, som pludselig får tingene til at gå ekstra stærkt, siger Peter Michael Jørgensen.

Annonce

Ekstra tiltag

Med en incidens i Tønder Kommune, der fortsat ligger på over 400, bliver der fortsat gjort en særligt indsats i skolen og dagtilbud. Her må børnene ikke lege sammen med de øvrige klasser, men skal fortsat være i de klasser, som de går i.

De ekstraordinære tiltag, som der er sat ind på skole- og dagtilbudsområdet gælder dog ikke, hvis børnene eksempelvis går til gymnastik eller fodbold efter skoletid. Dermed skal børn holdes adskilt i skolen, men kan spille sammen på kryds og tværs til fodbold om eftermiddagen i en idrætsforening.

- Det kan godt virke lidt underligt for nogle, at man sætter ind nogle steder, men at det så ikke gælder andre steder. Det kan godt så tvivl for nogen, men der har sundhedsmyndighederne valgt at sige, at vi håber, at det hjælper at sætte ind på skoleområdet, siger Peter Michael Jørgensen.

Annonce

Andel af 3. stik stiger

På onsdagens corona-pressemøde kom det frem, at det er ambitionen, at der hver uge skal vaccineres 300.000 borgere i hele landet. Her er Peter Michael Jørgensen sikker på, at Tønder Kommune vil være i stand til at løfte sin del af den opgave.

- I Tønder Kommune er det Sygehus Sønderjylland, der står for at give vaccinerne, de er i fuld gang med at kigge på, hvor mange man kan vaccinere i den kommende tid. Jeg regner med, at vi skal nå de mål, der er fastsat, siger han.

I øjeblikket er der 9,20 procent af befolkningen i Tønder Kommune, som har modtaget det tredje vaccinestik. Det svarer til 3388 borgere.

- Lige nu er det dem, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje, som Sygehus Sønderjyllands udkørende vaccinationsteam er ude for at vaccinere, siger Peter Michael Jørgensen.

Folk over 65 og personer, som blev vaccineret for seks måneder siden har mulighed for at få det tredje vaccinestik ved at bestille tid på vacciner.dk.

Annonce
Tønder For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Tønder

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Tønder

Uvaccinerede unge bærer smitten frem i Tønder Kommune

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Annonce