Annonce
Tønder

Coronastafet gav et skud sammenhold

Maibritt Thudes mand og datter, Klaus Nissen og Signe Nissen Thude, cyklede depechen til Vongshøj. Med sig på turen havde de den tidligere landsholdspiller og nuværende træner i håndbold, Lars Rasmussen. Foto: Flemming Andersen
Motionister landet over har meldt sig til en corona-stafet fra København til Skagen. I denne uge har depechen været gennem Tønder Kommune, hvor initiativtagerens barndomsveninde blandt andet har samlet familie, venner og kolleger til at bakke op.

Tønder Kommune: Lokale ildsjæle fra Tønder Kommune er i denne uge krøbet i motionstøjet for at støtte op om Coronastafetten. Dermed blev de en del af de omkring 100 motionister, der har sagt ja til at støtte op om den stafet, som blev sendt afsted den 14. maj på Rådhuspladsen i København. Planen er, at depechen lander på Grenen i Skagen i pinsen. Stafettens formål er at samle ind til Scleroseforeningen.

Maibritt Thude bragte sammen med nogle kolleger og borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen, depechen fra Fælledvej i Løgumkloster til landevejskroen i Døstrup. Forinden havde både Maibritt Thudes mand og datter været i cykelsadlerne for at cykle depechen fra Fælledvej til Vongshøj og tilbage igen.

- Det endte med at blive en hel familiebegivenhed. Mine forældre, der er omkring 80 år, gik rundt med depechen i Tønder, min svigerinde cyklede fra Tønder til Højer, og min datter og mand cyklede til Vongshøj. Men der var heldigvis mange der havde lyst til at være med, fortæller Maibritt Thude.

Annonce
- Det breder sig som ringe i vandet, og man bliver grebet af begejstring, når folk bare bakker op.

Maibritt Thude, deltager i Coronastafetten

Hjælper barndomsveninde

Det er Lise Reinhold, der er initiativtager til Coronastafetten, og hun har rakt ud til folk i sit netværk for at samle mennesker, der kunne bære depechen rundt i hele landet. Lise Reinhold har dybe rødder i det sønderjyske. Hun er vokset op i den gamle Løgumkloster kommune, og er barndomsveninde med Maibritt Thude.

- Vi har både gået i børnehave og gymnasie sammen, fortæller Maibritt Thude.

Hun er glad for at være en del af stafetten, som har to primære formål: At have noget at stå sammen om i de her udfordrende coronatider og at samle penge ind til Scleroseforeningen.

- Det breder sig som ringe i vandet, og man bliver grebet af begejstring, når folk bare bakker op. Det er dejligt at mærke, forklarer Maibritt Thude.

Stafetten er nu draget videre mod nord, hvor den efter planen skulle lande på Grenen i Skagen den 1. juni. Man kan støtte stafetten og den gode sag ved at indbetale et bidrag på mobilepay 56885. Husk at skrive ”Coronastafet” som kommentar. Man kan ligeledes følge depechen, der er forsynet med en GPS-sender, rundt i landet ved at gå ind i den åbne Facebook-gruppe ”Coronastafetten”.

Corona-stafet

Coronastafetten blev skudt i gang torsdag 14. maj fra Rådhuspladsen i København. Her stod tv-journalisterne Morten Ankerdal og Dennis Ritter for de to første etaper. Herefter bevægede depechen over Sjælland og Fyn, og er nu på vej op gennem Jylland.

Der er GPS i depechen, så man på Facebooksiden Coronastafetten kan følge dens færd gennem landet. Når den i pinsen når Grenen ved Skagen, har den tilbagelagt 1500 km.

Man kan deltage i stafetten ved enten at gå, løbe eller cykle.

Stafetten støtter Scleroseforeningen. Vil man støtte op om formålet, kan man indbetale via mobilepay på 56885. Husk at skrive ”Coronastafet” som kommentar.

Signe Nissen Thude overrækker her depechen til sin mor, Maibritt Thude, og borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen. Sammen med en flok af Maibritt Thudes kolleger bragte de depechen videre til Landevejskroen i Døstrup. Foto: Flemming Andersen
Der var masser af opbakning undervejs på ruten. Foto: Flemming Andersen
Gerda Sørensen, som i øvrigt er initiativtager Lise Reinholds mor, giver her depechen videre. Foto: Flemming Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce