Annonce
Regionalt

Coronastatus: Smitten stiger en smule i Esbjerg og Varde

Fra lørdag bliver det et krav at iføre sig et mundbind i al offentlig transport for at begrænse smittespredningen. Hvis man gør det, venter der en bøde på 2500 kroner. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Coronasituationen er tæt på status quo i Syd- og Sønderjylland. I Esbjerg og Varde Kommuner er antallet af smittede dog steget en anelse siden torsdag.

Smittespredning: Et nyt coronaudbrud kan være på vej i Syd- og Sønderjylland, selvom landsdelen indtil nu har været forskånet for høje smittetal.

Sådan sagde koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, torsdag til JydskeVestkysten. Og måske får han ret.

Fredag er antallet af sygedomstilfælde således steget en anelse i to af landsdelens kommuner. Det viser coronaopdatering fra Statens Serum Institut.

Så mange nye smittede er der i din kommune

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er gårsdagens tal)

Varde Kommune: 3 (2)

Esbjerg Kommune: 9 (7)

Fanø Kommune: 0 (0)

Billund Kommune: 0 (0)

Vejen Kommune: 5 (5)

Kolding Kommune: 4 (4)

Haderslev Kommune: 0 (0)

Aabenraa Kommune: 0 (0)

Sønderborg Kommune: 0 (1)

Tønder Kommune: 0 (0)

Kilde: Statens Serum Institut

Det gælder Esbjerg Kommune, hvor antallet af smittede personer er steget fra syv til ni siden torsdag. I Varde Kommune er antallet af smittede gået fra to til tre. Samtidig er der nu ingen nye tilfælde af corona i Sønderborg Kommune, hvor tallet torsdag lå på en. I de øvrige syd- og sønderjyske kommuner er der netto ingen nye smittetilfælde de seneste syv dage.

Vejen Kommune har flest sygdomstilfælde per 100.000 indbyggere. Tallet er her 11,7 tilfælde, men det skal op på over 30 smittede per 100.000 indbyggere, før myndighederne anser det som kritisk.

Annonce

Krav om mundbind

Siden torsdag er yderligere to smittede med corona blevet indlagt. Dermed er antallet af indlagte på landsplan steget til 22, hvoraf en ligger på intensiv og i respirator.

71 personer er på landsplan bekræftet smittet med coronavirus ud af 17.770 testede siden torsdag. Antallet af nye smittetilfælde er det laveste antal daglige tilfælde, der er oplyst i august. Der er ikke sket nye dødsfald.


71 personer er på landsplan bekræftet smittet med coronavirus ud af 17.770 testede siden torsdag. Antallet af nye smittetilfælde er det laveste antal daglige tilfælde, der er oplyst i august.


Fra lørdag bliver det et krav at bære mundbind i al offentlig transport herunder bus, tog, færger, flextrafik og taxi.

Hvis man afviser at bære mundbind i offentlig transport, så personale bliver nødt til at tilkalde politiet, kan det koste 2500 kroner i bøde, oplyste transportminister Benny Engelbrecht (S) fredag på et pressemøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce