Annonce
Sydjylland

Coronatal holder den gode kurs: Nu er tre kommuner helt smittefrie

To kommuner i Syd- og Sønderjylland har nu haft nul nye smittede målt over den seneste uge. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De fleste steder i landsdelen har smittetallene ikke rokket sig ud af flækken det seneste døgn. Endnu to kommuner kan nu kalde sig helt coronafrie.

Corona: Tre syd- og sønderjyske kommuner kan nu glæde sig over at være smittefrie. Det gælder Fanø, Sønderborg og Billund kommuner, hvor der er konstateret nul nye smittede målt over den seneste uge. Fanø har været fri for corona længe, mens det samme først gør sig gældende for Sønderborg og Billund nu efter et fald på et enkelt tilfælde fra mandag til tirsdag.

Tirsdagens coronaopdatering fra Statens Serum Institut viser generelt, at det fortsat ser fornuftigt ud med smitten i landsdelen. Langt de fleste steder er der overhovedet ikke blevet rykket med smittetallene det seneste døgn, som fortsat over en bred kam er i den helt lave ende.

Således er situationen uændret i Haderslev, Tønder og Aabenraa kommuner. I Vejen Kommune er smitten faldet med et enkelt tilfælde målt over de seneste syv dage, mens den er faldet med henholdvis to og fire tilfælde i Varde og Esbjerg Kommuner.

Annonce

Kun i Kolding Kommune er antallet af nye smittede steget en anelse med tre nye tilfælde. Kommunen er da også den eneste, der stadig har et smittetryk, der af myndighedernes vurderes som kritisk, da der er lidt over 30 smittede per 100.000 indbyggere. Her er der nu 35,5 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket altså er højest i landsdelen.

Stort fald i indlagte

På landsplan er der fundet 155 coronatilfælde det seneste døgn ud fra 71.648 foretagne pcr-prøver, og det giver en positivprocent på 0,22. Det er endnu lavere end mandag, hvor tallet var 0,26.

Udover de nævnte pcr-test har 402.568 fået foretaget en lyntest, men positive resultater herfra indgår ikke i statistikken, da der er usikkerhed om svaret.

Der er tirsdag 15 færre indlagte, end der var mandag, hvilket betyder, at der nu er 67 coronapatienter i de danske hospitalssenge. Af disse er 18 på en intensivafdeling, mens 13 ligger i respirator. Ingen borgere er døde med coronavirus det seneste døgn.

Smittetal tirsdag den 22. juni

Tallene viser, hvor mange der er konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage (i parentes er tal for, hvor mange der mandag den 21. juni var konstateret smittet de seneste syv dage).

Varde: 4 (6) - det svarer til 8 smittede per 100.000 indbyggere

Esbjerg: 11 (15) - det svarer til 9,5 smittede per 100.000 indbyggere

Fanø: 0 (0) - det svarer til 0 smittede per 100.000 indbyggere

Billund: 0 (1) - det svarer til 0 smittede per 100.000 indbyggere

Vejen: 5 (6) - det svarer til 11,7 smittede per 100.000 indbyggere

Kolding: 33 (30) - det svarer til 35,5 smittede per 100.000 indbyggere

Haderslev: 6 (5) - det svarer til 10,8 smittede per 100.000 indbyggere

Tønder: 4 (4) - det svarer til 10,7 smittede per 100.000 indbyggere

Aabenraa: 1 (1) - det svarer til 1,7 smittede per 100.000 indbyggere

Sønderborg: 0 (1) - det svarer til 0 smittede per 100.000 indbyggere

Annonce

Færre vacciner

Mandag rundende Danmark en milepæl i forhold til coronavaccinationerne, da flere end tre millioner danskere nu har påbegyndt vaccinationsprogrammet. I alt har 52,5 procent af danskerne fået først stik, mens 28,7 er færdigbehandlet.

I Region Syddanmark har 630.782 borgere nu fået første stik med en coronavaccine, mens 354.685 er færdigbehandlet. Det svarer til henholdsvis 51,5 og 29 procent af regionens befolkning.

I en pressemeddelelse oplyser regionen, at den i denne uge færdiggør udsendelsen af invitationer til borgere i alderen 20 til 24 år og 40 til 44 år. I de kommende uger vil regionen modtage markant færre vacciner, der primært vil blive brugt til anden vaccination. Det betyder, at regionen fra næste uge skruer ned for invitationer til nye vaccinationsforløb.

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at de unge i årgang 2005, som ikke allerede er fyldt 16 år, også bliver inviteret i denne uge. Den resterende del af de 12-15-årige inviteres til vaccination, når de nuværende målgrupper er færdiggjorte.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Inden Marco fyldte et år, fik hans forældre at vide, han kun havde seks måneder tilbage at leve i: De har kun en time om ugen med døende søn

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Båd løb tør for benzin og begyndte at synke: Tre unge mænd måtte reddes ind fra Lillebælt

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Sydjylland

Syd- og sønderjyske forældre siger farvel til folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Varde For abonnenter

Ægtepar i vejhelvede føler sig kørt over af kommunen: - De har taget røven på os

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Jens får opringninger dagligt: Har I snart en ledig bolig?

Haderslev

Efter oversvømmede gader: Nu advarer politiet - 'får du feber, skal du kontakte læge'

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Pludselig dumpede bolden ned foran Mpindis fødder: Tordendrønet kom fra et uventet sted

Navne For abonnenter

Alle kendte Holger, der nu runder 100 år: - Heldigvis fejler knoppen ikke noget

Tarm

Mand død af ildebefindende under kørsel: Bilen trillede i grøften

Annonce