Annonce
Regionalt

Coronatallene i landsdelens kritiske kommuner fortsætter med at stige: Esbjerg næsten fordoblet over weekenden

Igen mandag er coronasmitten steget meget på landsplan, og der er konstateret 347 nye tilfælde. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Weekenden over er coronasmitten steget markant i flere af landsdelens kommuner. Fanø og Esbjerg er over myndighedernes kritiske grænse, mens Varde er på bekymringslisten.
Annonce

Covid-19: I Esbjerg og Fanø kommuner var coronasmitten allerede over myndighedernes kritiske grænse, mens Varde Kommune var på bekymringslisten. I alle tre kommuner stiger smitten fortsat.

Fredag var der 26 bekræftede coronatilfælde de seneste syv dage i Esbjerg Kommune. Over weekenden voksede det tal markant, og efter mandagens opdatering lyder det på hele 49 bekræftede tilfælde. Det giver kommunen et smittetryk på 42,5 per 100.000 borgere, hvilket er et stykke over myndighedernes kritiske grænse på 30.

Smittetal mandag d. 14. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er gårsdagens tal)

Varde: 11 (10)

Esbjerg: 49 (43)

Fanø: 4 (3)

Billund: 1 (1)

Vejen: 2 (2)

Kolding: 8 (7)

Haderslev: 0 (1)

Tønder: 1 (0)

Aabenraa: 2 (3)

Sønderborg: 2 (4)

Kilde: Statens Serum Institut

På Fanø er smittetrykket også højt. Her lyder det på hele 114,7 per 100.000 borgere. Dog er det vigtigt at notere sig, at det blot er på baggrund af fire smittetilfælde. Men grundet kommunens lave befolkningstal er det nok til at sende smittetrykket i vejret.

Også i Varde er coronabekymringen stigende. Inden weekenden havde kommunen kun tre tilfælde de seneste syv dage, mens tallet nu er steget til 11. Med et smittetryk på 22 per 100.000 borgere sender det kommunen på myndighedernes bekymringsliste.

Udover disse tre kommuner, så er de kommunale tal lave i Syd- og Sønderjylland. Dog er det værd at bemærke, at også Vejle er hårdt ramt med 42 smittede og et smittetryk på 36,3 per 100.000 borgere.


I Esbjerg og Fanø kommuner var coronasmitten allerede over myndighedernes kritiske grænse, mens Varde Kommune var på bekymringslisten. I alle tre kommuner stiger smitten fortsat.


Mandagens opdatering fra Statens Serum Institut viste 347 nye bekræftede smittetilfælde det seneste døgn, og at to personer med covid-19 er døde. Der er tre flere patienter indlagt, end der var i går, så der nu i alt er 50. Heraf er fire på intensiv afdeling, og en enkelt er i respirator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce