Annonce
Regionalt

Coronatallene stiger på ny: Smitteboom rammer Esbjerg og Varde hårdest

Smittetallene stiger i hele landet, og det får nu regeringen til at indføre nye restriktioner. Arkivfoto: Mette Mørk
Antallet af nye smittetilfælde stiger fortsat i de fleste syd- og sønderjyske kommuner. De røde alarmklokker ringer stadig mest i Esbjerg og Varde.
Annonce

Status: Coronasmitten blusser fortsat op med alarmerende hast. Det fik fredag eftermiddag statsminister Mette Frederiksen (S) til at gå på talerstolen i spejlsalen og råbe vagt i gevær.

Siden torsdag er 454 nye smittet med coronavirus. Det er det højeste antal smittede på et døgn, siden 3. april.

I Syd- og Sønderjylland går tallene også stadig den forkerte vej særligt i Esbjerg og Varde kommuner.

Fra torsdag til fredag er antallet af nye smittetilfælde steget fra 22 til 27 i Varde Kommune. Dermed har kommunen nu 54 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket er betydeligt over den kritiske grænse på 30. Blandt andet har smitten ramt Oksbøl Kaserne, hvor en medarbejdere er blevet testet positiv, hvorfor flere nu er hjemsendt.

Smittetal fredag den 18. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er gårsdagens tal)

Varde: 27 (22)

Esbjerg: 85 (81)

Fanø: 3 (4)

Billund: 3 (3)

Vejen: 5 (5)

Kolding: 12 (11)

Haderslev: 2 (2)

Tønder: 4 (2)

Aabenraa: 2 (2)

Sønderborg: 5 (4)

Kilde: Statens Serum Institut

Esbjerg bevarer den kedelige førsteplads i landsdelen med 74 smittede per 100.000 indbyggere, efter antallet af nye smittetilfælde på et døgn er steget fra 81 til 85.

Også i Kolding, Sønderborg og Tønder kommuner stiger smittetallene en anelse, mens coronasituationen bevarer status quo i både Billund, Haderslev, Aabenraa og Vejen. Kun på Fanø er tallet siden torsdag faldet med et enkelt tilfælde.

Annonce

Nye restriktioner

Mens antallet af nye smittede på landsplan er steget, er antallet af indlagte faldet med to til 58 siden torsdag. Heraf er tre på en intensivafdeling, mens én patient er i respirator. Ingen coronapatienter er døde det seneste døgn.


Fra torsdag til fredag er antallet af nye smittetilfælde steget fra 22 til 27 i Varde Kommune. Dermed har kommunen nu 54 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket er betydeligt over den kritiske grænse på 30.


De høje nationale smittetal betyder nu, at nye nationale restriktioner træder i kræft. Fremover skal restauranter, cafeer og barer i hele landet således lukke klokken 22. Derudover sænkes forsamlingsforbuddet til 50 personer fra lørdag klokken 12. Restriktionerne gælder foreløbigt indtil 4. oktober.

Det anbefales ydermere, at både private og offentligt ansatte arbejder hjemme, ligesom der opfordres til, at man rejser uden for myldretiden så vidt muligt og begrænser sin sociale omgangskreds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce