Annonce
Debat

Coronatest er også erhvervspolitik

Her er det den private udbyder, Carelink, der kviktester. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce

Læserbrev: I mens størstedelen af Danmark er hjemsendt, opretholder ”produktionsdanmark” deres livsvigtige produktion og går på arbejde næsten som normalt. Det er afgørende, at vi tilsikrer denne vigtige gruppe en nem adgang til quicktest. Ikke mindst når regeringen, som så mange gange før, fra den ene dag til den anden indfører krav om test hver uge og ikke kun ved symptomer.


Man fristes jo til at tænke, at det ikke pandeminens udbredelse, eller hensynet til produktionsdanmark, der er styrende.

Uddrag af læserbrevet


Det kan derfor også virke helt uforståeligt, at vi i den ene uge med glæde kan annoncere åbningen af quicktestcentre fire steder i kommunen for derefter med skuffelse i den næste må konstatere, at regeringen og regionen har haft quicktest i et fornyet udbud, og at der i det tilsyneladende ikke er noget krav om, at de fire quicktestcentre i Varde Kommune videreføres.

Byrådsmedlem Steen Holm Iversen fra Det Konservative Folkeparti. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Man fristes jo til at tænke, at det ikke pandeminens udbredelse, eller hensynet til produktionsdanmark, der er styrende. Carelink begrunder det med, at deres quicktestcentre placeres der, hvor der flest mennesker. Den tilgang betyder, at de mange, der går på arbejde i Varde, får meget længere til test, og at testene bliver mindre tilgængelige. Det dur ikke! Det øger risikoen for, at de helt nødvendige test ikke bliver taget, og at nedlukningen forlænges. At der nu oprettes to PCR-testcentre i Varde er glædeligt, men hjælper ikke ret meget på problemet med nem adgang til quicktest.

Nogen må have sovet i timen, og det her skal laves om!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce