Annonce
Trekantområdet

Coronatest uden tidsbestilling: Korskærparken og Sønderparken får besøg af regionens testbiler

Det er PCR-testen, folk kan få, når Region Syddanmarks testbiler kommer til Fredericia i denne uge. Genrefoto: Søren Gylling
Tirsdag og torsdag i denne uge kan folk blive testet for coronavirus uden tidsbestilling.

Fredericia: Tirsdag og torsdag i denne uge kan man blive testet for coronavirus flere steder i Fredericia, oplyser Den Boligsociale Helhedsplan i Fredericia og Fredericia Kommune.

Tirsdag 23. februar i tidsrummet 9-17 foregår det i Medborgerhuset Korskær, Ullerupdalvej 13, og torsdag 25. februar fra 9-17 kan man blive testet i Sønderparken på adressen Søndermarksvej 74 A.

TESTBILER KOMMER TIL FREDERICIA IGEN På grund af de seneste smittetal i Fredericia vender testbilerne tilbage i denne...

Slået op af Fredericia KommuneMandag den 22. februar 2021

Alle fra fem år og opefter kan blive testet, og det er en PCR-test - det vil sige den procentuelt mest sikre testform, hvor man bliver podet i halsen og kan forvente svar inden for 48 timer. Der er ingen tidsbestilling, så man møder blot op, oplyses det.

Dog påmindes der om at holde to meters afstand, og at man bærer mundbind, ligesom man skal medbringe det gule sygesikringskort.

Annonce

Åben mulighed

Ifølge Jacob Busk Hansen fra Den Boligsociale Helhedsplan i Fredericia er aftalen med regionen kommet i stand, efter at man har anmodet regionen om at få testbiler ud. Anmodningen er sket i koordinering med Fredericia Kommune.

- Vi har en interesse i at gøre det så godt som muligt for de beboere, vi dækker, men det er stadig et tilbud, som er åbent for alle. Vi har jo en interesse i, at smitten forsvinder overalt, siger Jacob Busk Hansen.


Vi har en interesse i at gøre det så godt som muligt for de beboere, vi dækker, men det er stadig et tilbud, som er åbent for alle. Vi har jo en interesse i, at smitten forsvinder overalt.

Jacob Busk Hansen, Den Boligsociale Helhedsplan i Fredericia


Han er i øjeblikket gået i gang med at kontakte boligforeninger og sprede budskabet i forskellige facebook-grupper, så folk bliver gjort opmærksom på muligheden.

- Tidligere, hvor der har været test herude, er det gået rigtig fint, og folk har været gode til at holde afstand, så vi tror og håber på, at det også kører rigtig godt denne gang, siger Jacob Busk Hansen.

Region Syddanmark kommer begge dage med to biler og har derfor en test-kapacitet på op mod 1000 personer om dagen.

I tidsrummet 11.30-12.30 vil der dog blive testet færre, da personalet løbende skal holde pause.

Annonce

Tre nye smittetilfælde

Mandagens tal fra Statens Serum Institut viser i øvrigt, at der for anden dag i træk er få nye smittede i Fredericia.

I forhold til søndag er der tre nye smittede, og dermed er antallet af smittede siden epidemiens begyndelse på 1138. Fredericia ligger nu på ”femtepladsen” på den landsdækkende smitterangliste med en incidens på 115,2. Det er antal smittede i den seneste uge pr. 100.000 indbyggere. Dermed falder incidensen en smule siden søndag. Også positivprocenten for de seneste syv dage er faldet, så den nu er 0,94 i Fredericia.

Kolding er fortsat den hårdest ramte kommune med en incidens på 299.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce