Annonce
Esbjerg

Coronatid: Verdens energibyer dropper stor-træf og mødes online

Det blev kommenteret positivt af Danmarks energi-, forsynings- og klimaminister Dan Jørgensen (S), da Esbjerg Kommunes Venstre-borgmester for knap et år siden blev valgt som vicepræsident for sammenslutningen af verdens energibyer - World Energy Cities Partnership (WECP) - i Aberdeen i Skotland. Frost Rasmussen ses til venstre i billedet sammen med Aberdeens borgmester, Barney Crockett, der er præsident for WECP. Privatfoto.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), mødes torsdag med repræsentanter for verdens andre energibyer i sammenslutningen WECP, hvor Esbjerg-borgmesteren er vicepræsident.  Mødet, der skulle være holdt i Houston, Texas kommer til at foregå over en telefonforbindelse på grund af coronakrisen.
Annonce

Esbjerg: Hvert forår i maj mødes klodens energibyer i forbindelse med verdens største olie og gasmesse, den såkaldte OTC, i Houston, Texas.

Her netværker de såkaldte WECP-byer (World Energy Cities Partnership, red.), som Esbjerg har været iblandt siden 2013, og skaber kontakter, som kan komme deres lokale virksomheder til gode. Men i år måtte stor-træffet aflyses på grund af corona, og i noget nedskaleret form holder verdens energibyer nu møde online torsdag den 16. juli i stedet.

På programmet er den igangværende proces med at få optaget den sydkoreanske kommune Ulsan i det eftertragtede selskab, og det er en sag, som står Esbjergs hjerte nær, fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der sidste år blev valgt som vicepræsident for WECP og dermed udgør formandskabet sammen med Aberdeens borgmester, Barney Crockett.

Annonce

Tæt kontakt

Esbjerg Kommune indgik i foråret 2019 en samarbejdsaftale med Ulsan om at udbygge et samarbejde omkring offshore-vind.   Jesper Frost Rasmussen  og borgmester Song Cheol-Ho fra Ulsan underskrev den historiske aftale i Sydkoreas hovedstad Seoul i maj sidste år under overværelse af blandt andre det danske kronprinspar, og for Esbjergs vedkommende er målet, at aftalen kan betyde, at danske virksomheder får foden inden for i Ulsan, der har planer om at kopiere Esbjergs erhvervseventyr med offshore-vind og blive sydøstasiens hub for havvind.


På programmet er den igangværende proces med at få optaget den sydkoreanske kommune Ulsan i det eftertragtede selskab, og det er en sag, som står Esbjergs hjerte nær.

Fra artiklen


- Ulsan er nu på vores anbefaling i proces med at blive optaget som energiby, og det er jo helt i tråd med det skifte i strategi, som WECP har foretaget, ved at gå fra at være en olie-gas klub til en grøn energi-klub. Det nye formandskab med Barney Crockett og undertegnede har ændret fokus til, at vi i højere grad skal udnytte de kompetencer, verdens energibyer har til at hjælpe resten af verden til energirigtige løsninger og grøn omstilling, og derfor er vi nu i gang med at etablere partnerskaber C40-byerne, fortæller borgmesteren.

C40 er et globalt bynetværk af borgmestrene fra en række af verdens største byer  samt førende byer på klimaområdet, som arbejder for at reducere udledningen af CO2 og andre drivhusgasser, fremme bæredygtige løsninger i byerne, mindske luftforurening og skabe sunde byer at leve i.

- Det er håbet, at vi sammen kan udnytte den viden og de kompetencer i fællesskab, og den underliggende musik for vores vedkommende er naturligvis, at nogle af Esbjergs virksomheder skal have en adgang til at bidrage med deres viden i den store verden og sparke døren ind til nye forretningsområder, siger Frost Rasmussen.

Det virtuelle møde finder sted torsdag klokken 15.00 dansk tid.

Om WECP

WEPC blev grundlagt i 1995. Foreningen tæller cirka en snes byer fra hele kloden. Esbjerg blev optaget i 2013.

Nye byer kan ikke bare melde sig ind i samarbejdet, men optages kun på anbefaling af andre byer.

Medlemsbyernes borgmestre udgør netværkets bestyrelse, som betjenes af et sekretariat i Houston, Texas, USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flyvende TM Tønder bankede fynboer

Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce