Annonce
Nordtyskland

Coronavirus: Epidemi skal udskydes mest mulig

Robert Koch Instituttet i Berlin, forklarer, at smitten har skrdt sig usædvanlig hurtigt fra Kina til Europa. Foto: Ritzau/Scanpix.
Det gælder om at udskyde en mulig epidemi med coronavirus længst mulig, så sygdommen ikke slår til midt i den almindelige influenzasæson.

KIEL: Det erklærede mål er at vinde tid. De praktiserende læger er nemlig travlt optaget af den almindelige influenza, Derfor gælder det om at trække en epidemi af coronavirus i Tyskland ud så længe som mulig. Hermed får lægepraksisser og klinikker et pusterum.

- Samtidig kan vi indsamle mere viden om smitteveje og muligheder for at kurere eller lindre, siger Lothar Wieler, der er leder af Robert Koch Instituttet i Berlin.

Instituttet er ansvarligt for at kontrollere og forebygge smitsomme sygdomme i Tyskland.

I Slesvig-Holsten ruster myndighederne sig for at være forberedte på det første udbrud af smitte.

- I henhold til planen for pandemier har vi fastlagt informationsnetværk, så de enkelte myndigheder ved, hvem de skal underrette hvornår, forklarer Christian Kohl, der er talsmand for delstatens sundhedsministerium.

Annonce
Vi vil hellere være forsigtige, så man ikke efterfølgende kan bebrejde os, at vi har undervurderet situationen.

Christian Kohl, sundhedsministeriet.

Flere faser

I første fase er målet at inddæmme sygdommen ved at isolere smittede. Skulle det ikke lykkes, bliver der truffet forholdsregler for at beskytte mennesker, der specielt er truede.

I første omgang var der usikkerhed blandt lægerne om, hvem der måtte tage initiativ til at teste smittemistænkte.

- Men afgørelsen ligger hos den enkelte læge. I tvivlstilfælde kan der også foretages undersøgelser, selvom der strengt taget ikke er nogen overhængende mistanke om smitte, siger Anne Marcic, der er koordinator for infektionsbeskyttelse i sundhedsministeriet i Kiel.

Også de lokale sundhedsmyndigheder kan sætte undersøgelser i værk. Derfor kan borgere også henvende sig til myndighederne og bede om at blive testet, hvis de har opholdt sig i et risikoområde og blot ønsker at være sikre på, at de ikke er smittede.

- Vi vil hellere være forsigtige, så man ikke efterfølgende kan bebrejde os, at vi har undervurderet situationen, understreger Christian Kohl.

Det advarer også Robert Koch Instituttet imod og henviser til den hurtige smittespredning og det høje antal hårdt ramte.

Høj dødelighed

80 procent af de smittede har kun svage symptomer. 15 procent bliver imidlertid alvorligt syge.

- Det er en høj andel mener Lothar Wieler fra instituttet.

Også andelen af dødsfald er relativt høj, nemlig på en til to procent mod cirka 0,2 procent ved en almindelig influenza.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Kolding

Eleverne skulle have noget at stå op til: Skole gennemførte fuld skoledag i en måned under nedlukningen

Annonce