Annonce
Esbjerg

Coronavirus får storcenter til at stoppe butikkernes husleje

Som følge af coronavirus og faldende aktivitetsniveau har Esbjerg Storcenter besluttet at give sine lejere henstand for lejen i april. Arkivfoto: Orla Lund
Ejeren af Esbjerg Storcenter har besluttet at give sine lejere henstand for huslejebetalingen i april. Stort fald i antallet af kunder i centret.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg Storcenter giver butikkerne i indkøbscentret henstand for huslejebetalingen i hele april som følge et stærkt faldende aktivitetsniveau i lyset af coronaviruskrisen.

Det oplyser centerchef Verner Thomsen, som har truffet beslutningen i samråd med Esbjerg Storcenters ejer. Ifølge Verner Thomsen er der samlet set tale om henstand for huslejebetaling til et mindre millionbeløb.

- Dette er et spørgsmål om udvisning af rettidig omhu. Bortset fra centerets dagligvarebutikker, Fakta og Super Brugsen, som har god aktivitet, kan vi se på vores kundetællere, at vi mangler mange kunder i centret. Vi vil gerne være på forkant i stedet for på bagkant, hvor lejerne ringer til os. Derfor giver butikkerne henstand for huslejen i hele april, forklarer centerchefen.

Esbjerg Storcenter annoncerede forleden åbningen af en Jack & Jones tøjbutik, og centret er blandt andet hjemsted for butikker som Sportmaster, Imerco, H&M og Only. Butikkerne holder alle åbent, mens spisesteder som Sunset Boulevard og Gjesing Bistro har taget konsekvensen af viruskrisen og lukket ned. Gjesing Bistro er dog fortsat kørende med stedets take away, ligesom Sunset Boulevard har åben i sin drive-in restaurant i Storegade i Esbjerg.

Annonce

Tilbagebetaling

Med henstand for huslejebetalingen mangler centrets ejer selvsagt en indtægt, men det er en udfordring, som må håndteres, oplyser Verner Thomsen. Han anfører samtidig, at henstanden ikke betyder, at centret bare tager et milliontab.

- Beslutningen sker for at hjælpe vores lejere lidt på en presset likviditet, og så må vi finde ud af, hvordan tilbagebetalingen sker ved eksempelvis at fordele beløbet hen over året, siger Verner Thomsen.

Esbjerg Storcenter er ejet af Thylander Gruppen, hvor esbjergenseren Carsten Viggo Bæk er partner. Thylander Gruppen overtog for nogle år siden storcentret og satte gang i en proces, der skulle revitalisere indkøbscentret.

I JydskeVestkysten lørdag meddelte direktøren i Business Esbjerg, at mange lokale erhvervsdrivende lige nu som følge af coronavirus er hårdt presset på likviditeten, og at viruskrisen vil komme til at koste firmalukninger og fyringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce