Annonce
Haderslev

Coronavirus:  Haderslev vil stoppe smitten med permanente testcentre

Man har i flere måneder kunne blive testet for covid-19 på Falck-stationen i Haderslev. Nu skal testkapaciteten skrues op, og kommunen er klar til at stille personale til rådighed i tre permanente testcentre ved Haderslev Idrætscenter, Vojens Hallerne og Gram Fritidscenter, oplyser borgmester H. P. Geil (V) efter virtuelt møde med regeringen. Arkivfoto: André Thorup
Haderslev Kommunes gode erfaringer med at vaccinere mod corona-virus lokalt fører formentlig til, at der nu åbnes testcentre i både Haderslev, Gram og Vojens. Vi skal have stoppet smitten, siger borgmester H. P. Geil efter virtuelt møde mandag.

Det skal være hurtigt og let for alle borgere i Haderslev Kommune at blive testet for covid-19 flere gange om ugen fra 1. marts, sådan som regeringen lægger op til for at kunne sikre en eventuelt genåbning af landet.

Haderslev Kommune er derfor klar til at byde ind med permanente testcentre ved sundhedscentre i Haderslev og Vojens samt ved Gram Fritidscenter.

Det oplyser borgmester H. P. Geil (V), efter at han mandag sammen med landets øvrige borgmestre deltog i et virtuelt møde med justitsminister Nick Hækkerup (S).

Annonce


Vi fik intet at vide om genåbning, hele øvelsen handlede om, at den nye virkelighed er, at mange flere skal testes hver uge, og at det skal være hurtigt og let.

Borgmester H. P. Geil (V) efter virtuelt møde


- Vi fik intet at vide om genåbning, hele øvelsen handlede om, at den nye virkelighed er, at mange flere skal testes hver uge, og at det skal være hurtigt og let, siger H. P. Geil.

Øgningen af testkapaciteten byder på store logistiske udfordringer. Fra flere sider blev der da også på det virtuelle møde udtrykt bekymring for, om det kan lykkes inden den 1. marts. På det tidspunkt ophører de nuværende restriktioner.

Gode erfaringer udnyttes

Haderslev Kommune har gode erfaringer med at vaccinere lokalt i Haderslev, Vojens og Gram. Det er disse erfaringer, som kommunen nu også vil trække på i forhold til, at flere skal testes oftere:

- Det skal være hurtigt og let for alle, understreger H. P. Geil igen, som peger på, at de mange test er et vigtigt skridt i kampen for at få inddæmmet den engelske virusvariation, som smitter 50 gange hurtigere end den almindelige covid-19 virus.

Ifølge regeringen skal alle elever og medarbejdere testes to gange, hvis de ældste elever skal tilbage i skole. Haderslev har allerede sat gang i en øget testning af personalet på skoler og daginstitutioner ved hjælp af mobile testcentre.

Det er en opgradering af denne teststrategi, som med de permanente testcentre i kommunens tre centerbyer skal være med til at bekæmpe den nye virus. Jo flere test, der afslører en positiv reaktion og dermed smitte, jo hurtigere kan den enkelte gå i isolation og dermed stoppe smittekæden.

Annonce

Klemt inde

Haderslev ligger klemt inde som en sandwich mellem Kolding og Aabenraa kommuner, der i øjeblikket oplever stigende smitte med den engelske variant af corona-virus. Det kan selvsagt få konsekvenser for Haderslev, der ikke bare kan lukke kommunegrænsen og dermed kan komme til at opleve en stigende smitte.

H. P. Geil ved endnu ikke, hvornår de nye testcentre åbner, og hvordan de kommer til at fungere i forhold til eksempelvis tidsbestillinger. Borgmesteren håber dog, at det kan gøres betydeligt smidigere end med de nuværende tidsbestillinger til vaccinationer. Her oplever mange både frustrerende lang ventetid og at nå frem til en vaccination, hvor der ikke er vaccine.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Følg med her: SønderjyskE er ved at sende AGF ud i pokalmørket

Esbjerg

Facebook skal bygge: I ved selv, hvor mange lastbiler, der kommer

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Vejen

Politikere forkaster forslag om rundkørsel: Svingbaner er betydeligt billigere

Annonce