Annonce
Aabenraa

Coronavirus huserer stadig: Fem nye smittede i Aabenraa

Coronavirussen har endnu ikke sluppet sit tag i Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Mette Christine Schultz
Flere medarbejdere og borgere i Aabenraa Kommune er inden for de sidste dage blevet testet positive for COVID-19. Opsporing og teststrategi er sat i gang.
Annonce

Aabenraa: - De nye smittetilfælde er en påmindelse om, at coronavirussen stadig huserer, og at man fortsat skal holde afstand og udvise god hygiejne.

Social- og sundhedsdirektøren i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, kan konstatere, at coronavirussen ikke er et overstået kapitel.

I løbet af de sidste dage er tre medarbejdere og to borgere i henholdsvis hjemmeplejen og hos Hjernecenter Syd i Aabenraa Kommune blevet testet positive med COVID-19. De fem smittetilfælde betyder, at kommunen har iværksat en opsporing for at begrænse yderligere smitte, og som et led i dette er i alt 34 borgere og 96 medarbejdere blevet testet i hjemmeplejen og på Hjernecenter Syd.

Samtidig er de nødvendige forholdsregler taget for at inddæmme og begrænse smitten. Det betyder blandt andet, at de smittede borgere er isoleret, de smittede medarbejdere er sygemeldte og isoleret, og alle pårørende er orienteret.

Annonce

Tager ingen chancer

Den smittede medarbejder i hjemmeplejen er tilknyttet et distrikt i Aabenraa by, mens de smittede medarbejdere og borgere ved Hjernecenter Syd alle er tilknyttet aktivitetstilbuddet i Kliplev.


De nye smittetilfælde er en påmindelse om, at coronavirussen stadig huserer.

Karen Storgaard Larsen, social- og sundhedsdirektør


Medarbejdere vil nu bære maske eller visir ved alle borgerkontakter i det ramte distrikt i hjemmeplejen og på Hjernecenter Syd. Derudover er der indført besøgsrestriktioner på bostedet, og aktivitetstilbuddet er lukket i tre uger.

- Lige så snart vi blev bekendte med, at der var smittede, aktiverede vi strategien for opsporing og test af både medarbejdere og borgere, som har været i kontakt med de smittede medarbejdere og borgere, siger Karen Storgaard Larsen.

- Vi tager ingen chancer, og vi gør vores absolut bedste for at reagere hurtigt og effektivt. De relevante pårørende til de testede borgere er blevet orienteret, fortsætter hun.

Annonce

Forberedt på situationen

Det er efterhånden lang tid siden, at medarbejdere i Aabenraa Kommune er blevet testet positive for COVID-19.

- Det sidste smittetilfælde blandt medarbejdere i kommunen ligger tilbage i begyndelsen af april. Vi har dog vidst, at der kunne komme nye tilfælde, og det har vi været forberedt på, siger Karen Storgaard Larsen, der også pointerer, at den aktuelle situation ikke kommer til at påvirke hjemmeplejen.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at borgere og pårørende ikke skal være bekymrede for manglende hjemmepleje. Vi har medarbejdere nok, og alle de testede medarbejdere vil blive testet igen syv dage efter første test. Vi har taget alle de nødvendige forholdsregler, når det kommer til at forhindre yderligere smitte af COVID-19, siger social- og sundhedsdirektøren.

Aabenraa Kommune følger fortsat udviklingen og orienterer løbende de relevante pårørende om situationen, mens man i samarbejde med relevante sundhedsmyndigheder forsøger at få klarlagt årsagen til smittekædenhelt præcist. For nuværende mangler der testsvar på 20 medarbejdere, mens alle borgere har modtaget deres testsvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce