x
Annonce
Nordtyskland

Coronavirus kan føre til aflysning af større arrangementer

Sundhedspolitikeren Marret Bohn er læge og medlem af den slesvig-holstenske landdag for De Grønne. Foto: sh-gruene-fraktion.de.

KIEL: Efter coronavirussen er nået til Hamborg og Slesvig-Holsten, kan det blive nødvendigt at aflyse større, offentlige arrangementer.

– På grund af virussens aggressivitet skal dette spørgsmål efter vores mening overvejes fra dag til dag, siger sundhedspolitiker Marret Bohn, der er medlem af den slesvig-holstenske landdag for De Grønne.

Natten til fredag kom et frem, at en læge fra Henstedt-Ulzburg i det sydlige Slesvig-Holsten er smittet. Manden arbejder som læge på universitetshospitalet i Eppendorf i Hamborg. Den smittede er isoleret i sit hjem sammen med sin hustru.

– Situationen giver anledning til bekymring, men der er ingen grund til panik. Nu skal der handles konsekvent og beslutsomt. Kun sådan kan vi forhindre sygdomsbølgen i at brede sig yderligere, mener Marret Bohn, der selv er læge.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Annonce