Annonce
Haderslev

Coronavirus: Kommune ruster sig til sygehushjemsendelser før tid

Rolf Dalsgaard Johansen er direktør for Voksen- og Sundhedsservice i Haderslev Kommune. Han er blevet en central spiller i kommunens tiltag mod at sprede coronavirus. Fredag gjorde han status på dag to. Foto: Jacob Schultz
Dag 2 efter nedlukning af det offentlige Danmark. Haderslev Kommune er i gang med at klargøre aflastningspladser til sygehuspatienter, der sendes hjem før tid for at give plads til smittede.
Annonce

Stort set alt sundhedspersonale inden for genoptræning og forebyggende indsats i Haderslev Kommune er sendt hjem. Det gælder også alle elever på social- og sundhedsområdet.

For at have en reserve.

Det oplyser direktør Rolf Dalsgaard Johansen fa Haderslev Kommunes Voksen- og Sundhedsservice fredag, dag to efter nedlukningen af det offentlige Danmark:

- Vi bliver nødt til at have en reserve, der kan træde til, hvis og når deres kolleger bliver syge, forklarer han.

Ældre, syge og handicappede skal have den nødvendige pleje, også selv om coronavirusset stort set har lukket det offentlige Danmark. Nødberedskaber og prioritering af plejeopgaverne er derfor nu en realitet.

Personlig pleje kommer forud for praktisk hjælp. Alt personlig pleje udføres i et individuelt prioriteret omfang og nogle plejeopgaver vil blive løst i mindre omfang. Borgeren kommer eksempevis ikke i bad, hvis der ikke er behov. Inden for sygeplejen vil alt pleje af alvorligt syge og døende blive varetaget, og alle borgere, der kommer hjem fra sygehus, vil få den nødvendige hjælp. Opgaver, som ikke har konsekvens for borgerens førlighed eller kan føre til at borgeren mister funktionsevne, prioriteres sidst, lige som rutinemæssige besøg ikke løses, med mindre der er særligt behov. Det er blot et udpluk af konsekvenser af corona-beredskabet.

www.haderslev.dk

På Haderslev Kommunes hjemmeside www.haderslev.dk kan man læse meget mere om, hvordan man skal forholde sig som borger.

Her kan man også læse specifikt om ældrepleje, sundhedspleje og jobcenter.

Annonce

Pladser åbnes

Torsdag havde Rolf Dalsgaard Johannse og resten af kommunen stort fokus på stille og roligt at lukke skoler, daginstitutioner, rådhuset og andre offentlige bygninger samt jobcentret og kulturinstitutioner som biblioteket, Historie Haderslev og de tre museer. Fredag har det meget handlet om at forberede de kommende dage, uger og i værste fald måneder.

Her handler det ikke blot om at løse de sædvanlige opgaver i kommunalt regi. Presset af coronasmittede på sygehusene kan få alvorlige konsekvenser, og mange patienter kan dermed risikere at blive sendt hjem før tid for at give plads til smittede:

- Det bliver vi nødt til at tage højde for. Så vi er i gang med at klargøre aflastnings- og akutpladser, vi har også nogle enkelte boliger, som vi vil tage i brug til dette formål, siger direktøren, der ikke har et bud på, hvor mange pladser, der kan blive nødvendigt at tage i brug i Haderslev.

- Lige nu er der omkring 600 smittede, og prognoserne lyder på omkring 600.000, men vi ved intet, så det må blive et gæt.

Annonce

Søg oplysninger

Rolf Dalsgaard Johansen glæder sig over, at alle indtil videre har taget de nye drastiske forholdsregler stille og roligt. Borgere på plejecentre og i hjemmeplejen samt andre steder er blevet orienteret om forholdene via visitationen:

- Og desuden vil jeg her gerne opfordre folk til at gå på Haderslev Kommunes hjemmeside og søge oplysninger. Hjemmesiden vil løbende blive opdateret.

Rolf Dalsgaard Johansen forventer, at weekenden kommer til at forløbe roligt, da der i forvejen køres på lavt blus.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Kolding

To elever mere i Alminde-Viuf er smittet med corona: Alle 9. klasser er sendt hjem

Annonce