Annonce
Varde

Coronavirus ramte først hallerne: Torben vil meget nødig fyre medarbejderne

Torben Haahr her i cafeen. Der står stadig retterne i marts på tavlen bag ham. Foto: Morten Nielsen
Det har taget cirka ti dage at gå fra fuld aktivitet til et nulpunkt. Hallerne var de første, der mærkede restriktioner som følge af coronavirus.
Annonce

Tistrup: De første, der mærkede konsekvenserne af restriktioner i forbindelse med coronavirus, var sportshallerne. Det er nu omkring ti dage siden, at der blev udstedt forbud mod, at flere end 1000 mennesker forsamlede sig. Siden har sportshallerne været ramt af konsekvenserne. De store forsamlingssteder var selvsagt de første til at mærke pandemien.

Torben Haahr, 55 år, er leder af Hodde-Tistrup Hallen, der ligger i Tistrup. Her kan man sige, at tiden gik i stå mellem stegt flæsk og tapas. På tavlen i cafeen står der stadig de forskellige menuer, som skulle serveres på mandage og fredage her i marts. Mandag var der stegt flæsk på menuen, og det blev serveret. Fredag var der tapas, og det blev ikke serveret. Da var restriktionerne blevet skærpet i en grad, så cafeen- og i øvrigt alt andet i hallen - var lukket.

Hallen ejer sig selv

  • Hodde-Tistrup Hallen er en selvejende institution.
Annonce

Hallen gik straks ned i gear

Men allerede i den første weekend med restriktioner gik hallen kraftigt ned i gear.

- Vi fik tre aflysninger på selskaber, siger Torben Haahr.

Det er nu ikke kun i idrætshallen, men også i Hodde Forsamlinghus, som hører under hallen. Hallen har også selskabslokaler, og der er køkkenfaciliteter i både Hodde og i Tistrup.

Om mandagen fik Hodde-Tistrup Hallen en stor aflysning:

- Vi skulle have afholdt årets mestre med 400 deltagere, siger Torben Haahr.

Arrangementet skulle være afholdt torsdag. Varde Kommune fandt det ikke forsvarligt og aflyste altså tre til fire dage i forvejen.

Annonce

Nu er der helt øde

Men allerede om onsdagen holdt Mette Frederiksen (S) et pressemøde, som lukkede skoler og forskellig fritidsaktivitet.

Så lukkede også motionscenter, og dermed ligger hallen nu øde hen.

- Vi havde en del frugt og fersk mad. Det forærede vi til specialklasserne over for. De skal holde nødåbent, siger Torben Haahr.

Andet kunne fryses ned.

- En weekend som denne skulle der være håndbold cirka otte timer hver dag, siger Torben Haahr.

Der er tre ansatte, hvad skal der ske med dem?

- Jeg håber ikke, at jeg skal fyre dem. Måske skal de afvikle ferie. Jeg kan ikke se, hvordan vi skulle kunne klare os uden, når hallen åbner igen, siger Torben Haahr.

Der skulle være spillet håndbold på dette tidspunkt. Alt er gået i stå i hallen. Arne Røy og halinspektør Torben Haahr vender situationen. Foto: Morten Nielsen
Torben Haahr havde inviteret sin nabo Arne Røy ind i den tomme hal. Her i selskabslokalerne, der ikke bliver brugt. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce