Annonce
Haderslev

Coronavirus sender med kort varsel berømt pigekor til Haderslev

Sankt Annæ Pigekor har eksisteret siden 1973 og er et af Danmarks bedste pigekor. Onsdag aften giver de koncert i Haderslev Domkirke. Pressefoto: Kim Matthäi Leland
Sankt Annæ Pigekor skulle have været på koncertturné til Italien, men giver i stedet onsdag 26. februar gratis koncert i Haderslev Domkirke.
Annonce

Haderslev: Den frygtede Coronavirus sender helt uventet et af Danmarks bedste og mest kendte pigekor til Haderslev. Ledelsen af Sankt Annæ Pigekor valgte med kort varsel søndag at aflyse sin planlagte turné til Italien på grund af situationen med covid-19-virusset, der har ført til adskillige dødsfald og har lukket en stor del af det nordlige Italien. Koret skulle have optrådt ved fire koncerter i Cremona, Mantova og Venedig. Blandt andet skulle koret have sunget ved en messe i Markuskirken i Venedig, men den er lukket ned, lige som offentlig transport og offentlige arrangementer.

- Det er naturligvis utrolig ærgerligt, og selvom risikoen for at blive smittet med covid-19-virus vurderes at være lille, er der opstået stor usikkerhed om situationen i Italien. Vi kunne komme til at stå med ansvaret for 62 piger i Italien, uden koncerter og meget meget begrænset bevægelsesfrihed samt en usikker rejseplan. Derfor er vi utroligt glade for, at kirker i Sønderjylland og Tyskland nu åbner dørene for, at vi kan holde koncerter her, siger chefdirigent Anne Marie Granau for Sankt Annæ Pigekor.

Aflysningen af Italien-turneen har til gengæld givet en enestående mulighed for at opleve det berømte pigekor akkompagneret af dygtige musikere i domkirken til en gratis koncert onsdag 26. februar klokken 19.30. Ud over Haderslev Domkirke giver koncert koncert i Lübeck og planlægger at slutte turneen i Berlin.

Vi kunne komme til at stå med ansvaret for 62 piger i Italien, uden koncerter og meget meget begrænset bevægelsesfrihed samt en usikker rejseplan. Derfor er vi utroligt glade for, at kirker i Sønderjylland og Tyskland nu åbner dørene for, at vi kan holde koncerter her.

Anne Marie Granau, chefdirigent for Sankt Annæ Pigekor

Annonce

Barokmusik

Repertoiret er musik fra barokkens Venedig. Musikken blev komponeret til og opført af unge forældreløse kvinder på fire store “Ospedali Grandi” - børnehjem, der tog sig af værdigt trængende, blandt andet forældreløse unge kvinder. De var berømte over hele Europa for deres fremragende kvindeensembler, og deres musikalske uddannelse anses for at være forløberen for de nuværende europæiske konservatorieuddannelser. Pigekorets orkester består af barokspecialister fra Concerto Copenhagen samt nogle af de mest talentfulde musikstuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Kor og orkester udgør i alt 74 optrædende.

Annonce

Eksisteret siden 1973

Sankt Annæ Pigekor har eksisteret siden 1973, da Sankt Annæ Gymnasium for første gang optog piger i grundskolen og dermed gav adgang til at pigerne i folkeskolen i København kunne få den samme musikalske uddannelse som drengene i Københavns Drengekor.

Efter få år var en struktur på plads, og Sankt Annæ Pigekor begyndte hurtigt at gøre sig gældende i musiklivet med koncerter på hjemmebane i Sankt Annæ Salen, i kirker i København og omegn og med optræden på hospitaler og plejehjem samt i radio og TV. I 1979, det år, hvor det første pigekorshold havde gennemgået hele uddannelsen fra 3. klasse, rejste koret på koncertturné til Israel.

Siden har Sankt Annæ Pigekor som et af landets allerbedste pigekor fået en fremtrædende rolle i dansk korliv og er blandt andet kendt for sine opførelser af nykomponeret, nyklassisk og rytmisk musik. Koret samarbejder ofte med professionelle musikere, andre kor og ensembler.

Med til koncerten er barokspecialisterne fra Concerto Copenhagen samt nogle af de mest talentfulde musikstuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. PR-foto: Thomas Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce