Annonce
Esbjerg

Coronavirus skaber tomme tribuner og aflysninger

Jerne IF's gymnastikopvisning i Blue Water Dokken er blevet aflyst af frygt for spredning af coronavirus. Billedet er fra Spangsbjerg IF's opvisning samme sted i 2018. Arkivfoto: Foto: Martin Ravn
Arrangementer i Esbjerg går ikke ram forbi. Frygten for smitte med coronavirus aflyser flere arrangementer og sætter begrænsninger på andre.
Annonce

Esbjerg: Risikoen for smitte med coronavirus fik fredag statsminister Mette Frederiksen (S) til på baggrund af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen at opfordre til aflysning af arrangementer med deltagelse af over 1.000 personer de kommende 14 dage, og det kommer til at ramme flere forskellige arrangementer i Esbjerg.

Lørdag skulle der have været stor gymnastikopvisning fra Jerne IF i Blue Water Dokken, men opvisningen er aflyst.

- Der plejer at komme omkring 1.200 mennesker til den opvisning, så vi ser ingen anden mulighed end at aflyse. Når myndighederne kommer med sådan en anbefaling, og der er en risiko, tager vi selvfølgelig ingen chancer, siger Niels Bækgård, der er direktør i Sport & Event Park Esbjerg.

Allerede fredag aften kommer den første konsekvens, da Esbjerg Energys kamp i Granly Hockey Arena bliver spillet uden tilskuere, og det samme bliver den næste hjemmekamp mod SønderjyskE tirsdag aften.

Team Esbjergs hånboldkvinder spiller søndag Champions League-kamp mod Metz, og det bliver også for tomme tribuner i Blue Water Dokken.

Corona

På jv.dk kan du løbende følge med i aktuelle nyheder, der relaterer sig til coronavirus, både globalt, nationalt og lokalt.

Har du viden om et arrangement i Esbjerg Kommune, der er berørt af regeringens opfordring om at aflyse, hvis flere end 1.000 personer er samlet, så skriv gerne en besked på JydskeVestkystens Facebookside eller en mail på redaktion.esbjerg@jv.dk.

Annonce

Musik og gallafester

Også byens to største spillesteder er berørt af regerings opfordring.

Hverken Tobakken eller Musikhuset Esbjerg vil afvikle arrangementer med flere end 1.000 mennesker.

- Hos os har vi aktuelt et foredrag med Helle Joof, der hastigt nærmer sig 1.000 solgte billetter, så der vil vi lukke ned for billetsalget, og det samme vil gøre sig gældende, hvis andre arrangementer kommer tæt på grænsen. 2. april har vi en udsolgt koncert med Niels Hausgaard, der må vi afvente udviklingen, siger Kasper Sølvsten, der er kommunikationsmedarbejdet i musikhuset.

På Tobakken er den udsolgte koncert med Malurt lørdag den 14 marts over grænsen på de 1.000 mennesker, det er fortsat uvist, hvad der konkret gøres i den henseende, meddeler Tobakken.

Fredag fik eleverne på Rybners Gymnasium besked om, at gallafesten den 14. marts er aflyst, til gengæld gennemføres gallafesten på Esbjerg Gymnasium samme dag, da der her er færre end 1000 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce