Annonce
Sport

Coronavirus udsætter VM i atletik i et år

Indendørs VM i atletik er blevet udsat fra marts i år til marts næste år som følge af coronavirus.

Endnu en sportsbegivenhed bliver udsat på grund af coronavirusset, der har spredt sig fra storbyen Wuhan i Kina.

Nu er turen kommet til VM i indendørs atletik, der skulle have været afviklet i byen Nanjing i Kina fra 13. til 15. marts, men nu bliver begivenheden rykket til marts 2021.

Det oplyser Det Internationale Atletikforbund (IAAF) ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det er med stor beklagelse, at vi er blevet enige med arrangørerne af indendørs-VM i Nanjing fra 13. til 15. marts 2020 om at flytte mesterskabet til marts 2021.

- Vi ved, at Kina gør alt for at hindre coronavirusset skal sprede sig, og vi støtter arbejdet, men vi vil beskytte vores udøvere, forbundsmedlemmer og partnere, lyder det i en pressemeddelelse fra IAAF.

Forbundet har kigget på muligheden for at rykke VM til et andet land, men har droppet tanken, da virusset kan sprede sig til andre lande.

IAAF har rådført sig med Verdenssundhedsorganisationen (WHO), inden beslutningen blev truffet.

Cykelløbet Tour of Hainan, fodboldkampe i den asiatiske Champions League, flere World Cup-skiløb samt OL-kvalifikationskampe er også blevet udsat eller aflyst som følge af coronavirusset.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce