Annonce
Tønder

Covid-19 beredskab lukkes: Nåede aldrig i gang

Direktør for børn og skole, pleje og omsorg, Jan Præstholm, glæder sig over, at det ikke blev nødvendigt at sætte et nyt Covid-19-beredskab i gang. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Da coronakrisen kom buldrende, oprettede Tønder Kommune et beredskab for børn og unge, handicap og psykiatri og social og sundhed. Op mod 75 frivillige meldte sig - nu lukkes beredskabet uden at nogen kom i gang. Det er fantastisk, siger direktør.
Annonce

TØNDER: Da alting så sortest ud under coronakrisen efterlyste Tønder Kommune frivillige, der skulle indgå i et Covid-19 beredskab for områderne børn og unge, handicap og psykiatri og social og sundhed.

Ret hurtigt meldte frivillige sig under fanerne og tallet nåede op på 114 frivillige, fortæller Jan Præstholm, direktør for Tønder Kommunes børn og skole, pleje og omsorg.

- Det er jeg meget godt tilfreds med. Det var en pænt stor størrelse af personer, der var klar til at hjælpe, siger Jan Præstholm og tilføjer:

- Det var glædeligt for alle og fantastisk. Det er lige så fantastisk, at der ikke blev brug for dem.

Det er betryggende at vide, at vi kunne sætte beredskabet i værk og vi havde nogle ressourcer, vi kunne kalde på.

Jan Præstholm, dir. børn og skole, pleje og omsorg

Annonce

Listen slettes

Som bekendt er corona-krisen på retræte og derfor bliver der ikke brug for de frivillige kræfter - og det er derfor, at der ikke bliver brug for de frivillige hænder.

På grund af gdpr-lovgivningen - loven om personfølsomme oplysninger - må Tønder Kommune ikke beholde de frivillige på listen, som derfor slettes. Alligevel er Jan Præstholm glad for, at så mange ville hjælpe, da det så allerværst ud.

- Jeg vil gerne sige tak til alle dem, der meldte sig. Det er betryggende at vide, at vi kunne sætte beredskabet i værk og vi havde nogle ressourcer, vi kunne kalde på, siger Præstholm og peger på, at det både er godt, at folk meldte sig, og at der ikke blev brug for dem.

- På et tidspunkt var jeg bange for, at vi virkelig ville mangle folk. Den gode nyhed er, at vi ikke fik brug for det ekstraordinære beredskab, siger Jan Præstholm og kalder hele situationen for "opløftende".

Annonce

Pensionister og studerende

Corona-epidemien i Danmark fik i slutningen af marts Tønder Kommune til at oprette et Covid-19-beredskab, som kunne hjælpe til på kommunens hjemmepleje, dagtilbud og skoler.

Jan Præstholm forventede især, at der i daginstitutioner og skoler ville blive brug for ekstra hænder, men i sidste øjeblik blev kravet om to meters afstand ændret til bare en. Det gjorde en kæmpe forskel, fortæller han:

- Det ville have givet store udfordringer.

Alle, der havde en faglig baggrund som sygeplejerske, social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper, pædagog eller pædagogisk assistent blev opfordret til at melde sig i til corona-beredskabet i jobbanken.

- Det har ingen betydning, om du er efterlønner, pensionist, studerende, ledig eller på anden måde er ude af faget - alle hænder kan måske gøre en forskel, lokkede borgmester Henrik Frandsen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce