Annonce
Vejen

Covid-19: Engelsk mutation er nået til Vejen

Bag  denne dør og fabriksleder Thorbjørn Høyer blev medarbejdere fra Louis Poulsen i Vejen covid-19-test torsdag fra klokken 14 af et privat testhold fra Odense. Det sker efter, at en medarbejder er blevet smittet med den engelske mutation af covid-19. - Der er nu ingen dramatik i det, beroliger Thorbjørn Høyer (billedet). Foto: Brian Lindholt
Lampefabrikken Louis Poulsen i Vejen fik torsdag testet ca. 170 medarbejderne af et privat testhold fra Odense - produktionen kører fortsat som planlagt. Og der er ingen dramatik i det, siger fabriksleder Thorbjørn Højer.
Annonce

Vejen: Medarbejderne stod i kø fra klokken 14 for at blive covid 19-testet på lampefabrikken Louis Poulsen i Vejen torsdag eftermiddag. Det sker efter, at en medarbejder er blevet testet positiv for den engelske mutation af covid-19.

- Der er nu ingen dramatik i det. Vi fik en medarbejder testet positiv onsdag i sidste uge. Vedkommende kom i hjemme-isolation, og vi testede efterfølgende i den pågældende medarbejders afsnit, og der var ingen positive, fortæller fabriksleder Thorbjørn Høyer.

Men dermed kunne fabrikken ikke sætte punktum i sagen.

- I går (onsdag, red.) fik vi så at vide, at der er tale om den engelske mutation. Så for de ansattes helbred, så tester vi allesammen i dag for en sikkerheds skyld. Det drejer sig om ca. 170 medarbejdere, og allerede i løbet af tre-fire timer får vi svar.

Annonce

En dyr affære

Louis Poulsen testede også alle medarbejdere på fabrikken 4. januar. Og man benytter sig af den sikre PCR-test.

- Siden covid-19 kom til Danmark, har vi vel været ramt af to tilfælde, og det er vel egentlig forbavsende få, siger Thorbjøn Høyer, der leder en fabrik, der har forrygende travlt.

- Vi producerer langt flere lamper, end vi plejer på dette tidspunkt, siger han.

Det er en bekostelig affære at entrere med et privat testhold. Og det er i alt tredje gang, fabrikken har valgt denne metode. Men better safe than sorry.

- Vi gør det for de ansattes helbred og sikkerhed, og vi forventer heller ikke, der kommer nogle positive test denne gang. Så havde de været der allerede, siger Thorbjørn Høyer.


Vi gør det for de ansatte helbred og sikkerhed, og vi forventer heller ikke, der kommer nogle positive test denne gang.

Thorbjørn Høyer, fabriksleder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce