Annonce
Aabenraa

Covid-19 gjorde udslaget: Sherlyn gik konkurs med sit livsværk

Det er slut med livsværket Art of Hair i Rådhusgade i Aabenraa. Likviditeten var i forvejen under pres, og derfor overlevede salonen ikke covid-19-krisen, fortæller indehaver Sherlyn Bartolome Petersen, der bor i Sønderborg og efter en tænkepause skal i gang med et nyt kapitel i sit liv. Foto: Bo Nielsen
Frisørsalonen Art of Hair er ikke mere. Indehaver Sherlyn Bartolome Petersen har til det sidste kæmpet for at redde sin salon, men uden held. Nu vil hun bruge mere tid på sin datter, og så vil hun være lønmodtager for en tid.
Annonce

Aabenraa: I næsten 20 år har Art of Hair i Rådhusgade i Aabenraa klippet, permanentet og sat hår, men ikke mere. Ejeren gennem de seneste 11 år, Sherlyn Bartolome Petersen, har set sig nødsaget til at lægge saksen fra sig.

Hun er gået konkurs, og to medarbejdere har mistet deres job.

- Covid-19 gav mig det sidste stop på rejsen, siger Sherlyn Bartolome Petersen.

- Når man driver en virksomhed, går det op og ned. Vi havde økonomiske problemer i anden halvdel af 2019, hvor vi rekrutterede nye ansatte. Min likviditet blev drænet af konstant at skulle bygge op, forklarer hun.

Et forår med nedlukning og et hav af restriktioner gjorde, at økonomien fik sværere og sværere ved at hænge sammen. Det var ikke nok, at hun kunne benytte sig af den ene af statens hjælpepakker.

- Likviditet er enormt vigtig, men en kassekredit i den størrelse, som jeg har haft i banken, har ikke kunnet række til både uforudsete udgifter og covid-19 oveni, siger Sherlyn Bartolome Petersen, der bor i Sønderborg.

Annonce

Har lagt hjertet i

Det har ikke været nogen let beslutning at trække stikket. Desværre har den været nødvendig, og den er gået lige i hjertet på hende.

- Jeg er ikke bange for at tage fat. Når man brænder så meget for noget, som jeg stadig gør, så bliver jeg selvfølgelig berørt af det. Der er blandede følelser. Det er ikke et arbejde, jeg møder ind til. Det er mit levebrød. Det er drive og passion, der båret mig frem i 20 år i frisørbranchen. Jeg har lagt hele mit hjerte i det her, fortæller Sherlyn Bartolome Petersen, mens hun kæmper med at holde gråden tilbage.

- Det her er ikke noget aktieselskab eller et holdingselskab. Det er privatejet. Derfor må der være en smertegrænse. Uanset, hvor meget man gerne vil knokle videre, så kommer helbredet først, tilføjer hun.

Og så er der en anden, der også kommer først. Hun har en datter på 16 år, som hun har været alene med i en årrække

- Der har været meget fokus på arbejdslivet frem for det derhjemme, og derfor kan jeg nu bruge nogle kræfter på min datter, som måske bor hjemme tre-fire år endnu, forklarer Sherlyn Bartolome Petersen.

Annonce

Vil selv rette op

Sherlyn Bartolome Petersen har forsøgt at få investorer med om bord og forfulgt andre løsninger for at redde Art of Hair, men alt sammen uden held. Og det har været en vigtig præmis, at hun skulle redde forretningen uden at inddrage sine nærmeste.

- Jeg har fundet mig en sød kæreste, som er meget ny i det her, men jeg har altid været meget selvstændig. Jeg har min mor tilbage, men man går ikke lige hjem til familien og spørger efter en håndsrækning. Det her er mit livsværk, som jeg nok selv skal få rettet op på, slår hun fast.

Den nu tidligere indehaver af Art of Hair er hårdt ramt, det lægger hun ikke skjul på, men lidt lys er der forude. Hun har sideløbende med salonen fungeret som underviser og tekniker for en af branchens store leverandører – samtidig med, at hun har opbygget et stort netværk.

- Jeg vil ikke gå den selvstændige vej lige nu. Jeg vil se, hvad der er til mig derude. Jeg har fire jobsamtaler med nogle, der har henvendt sig til mig, men jeg skal lige finde ro først, siger Sherlyn Bartolome Petersen.


Det er bedre at være på forkant, og jeg har valgt at sige, at helbredet kommer først.

Sherlyn Bartolome Petersen, nu tidligere indehaver af Art of Hair


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce