Annonce
Aabenraa

Covid-19-stik: Nu sætter kommunen slutspurten ind

I hele landet er man i fuld gang med at vaccinere borgere over 65 år, som får hjælp til personlig pleje og praktisk bistand. Det er man også i Aabenraa Kommune. Fredag og lørdag sættes slutspurten ind. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Man skal både i sin e-Boks og selv booke en tid, hvis man er i målgruppen for en covid-19-vaccination. Det kan godt være en udfordring, når man er over 65 år og både modtager hjemmehjælp og hjælp til personlig pleje. Politikere roser forvaltning for massiv indsats.
Annonce

Aabenraa: Der er fuld gang i covid-19-vaccinationerne i hele Danmark, men det kommer ikke af sig selv. Det har ikke i alle kommuner været lige let at komme i kontakt med ældre over 65 år, som derhjemme modtager både personlig pleje og praktisk hjælp - og dermed er berettiget til det attraktive stik.

På rådhuset i Aabenraa har man i social- og sundhedsforvaltningen imidlertid sat alt ind på, at alle i målgruppen, som ønsker det, bliver vaccineret.

Der er 671 borgere i Aabenraa, der hører til i den såkaldte "vaccinegruppe 2", og de er alle blevet ringet op af Aabenraa Kommune. Af dem kunne der torsdag sættes flueben ved 325, som enten er blevet vaccineret på centret i Rødekro eller har booket en tid til det, siden starten gik onsdag i sidste uge.

En stor del af restgruppen er med, når der vaccineres i stor stil på det tidligere rådhus i Bov fredag og i Arena Aabenraas hal 3 lørdag.

- På forvaltningen sad man fra klokken otte om morgenen til klokken to om eftermiddagen og ringede til 671 borgere, der var berettiget til vaccinationen, at de skulle ind i deres e-Boks for at se invitationen og opfordrede dem til at lade sig vaccinere, siger Karsten Meyer Olesen (S), formand for social- og sundhedsudvalget.

Annonce

Ros fra formanden

Det har ifølge Karen Storgaard Larsen, direktør for social og sundhed i Aabenraa Kommune, været en "håndholdt indsats", hvor man har opfordret til at lade sig vaccinere og spurgt, om der var behov for transport.

- Jeg tror, det har betydet, at rigtig, rigtig mange er kommet af sted til en vaccination. Et samlet udvalg havde (på sit møde onsdag, red.) stor ros til forvaltningen for dens måde at håndtere situationen på, lyder det fra Karsten Meyer Olesen.

Undervejs har man i social- og sundhedsudvalget justeret muligheden for kørsel for borgere, der har ret til kørsel efter serviceloven – eksempelvis til genoptræning, til lægen eller på sygehuset – så de også kan blive kørt til vaccinationer.

Ikke alle har nemlig mulighed for at transportere sig selv eller har pårørende, der kan være behjælpelige.

- Vi stod pludselig i den situation, at en del af de borgere, som ville have været berettiget til paragraf 117-kørsel, i princippet ikke var godkendt til kørsel til vaccinationer. Derfor traf jeg tirsdag (i sidste uge, red.) en formandsbeslutning om, at de ville være det i fremtiden mod en beskeden egenbetaling uanset bopæl i kommunen, forklarer Karsten Meyer Olesen, der fik sit udvalgs godkendelse på det efterfølgende møde.

Værd at bemærke er, at kørslen er ganske gratis, når der er tale om en vaccination for covid-19.


Efter på lørdag er samtlige målgruppens borgere, der ønsker at blive vaccineret og kan transporteres til et vaccinested i Aabenraa Kommune, vaccineret.

Karen Storgaard Larsen, direktør, social og sundhed i Aabenraa Kommune


Baggrund

  • Man forventer at vaccinere 100 borgere i Bov, mens tallet er 150 i Aabenraa, og så er der en lille restgruppe af målgruppens borgere, der må vente lidt endnu, fordi de skal vaccineres i eget hjem, og det endnu ikke er teknisk muligt at transportere vaccinen ud til borgerens hjem.
  • Det er Region Syddanmark, som har åbnet mulighed for, at der kan tilbydes yderligere muligheder for vaccination i de fire sønderjyske kommuner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce