Annonce
Esbjerg

CPH: DOX og Blockbuster viser premierefilm i Esbjerg

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX kommer 20. - 31. marts til Esbjerg. Foto: PR
En af verdens største dokumentarfilmfestivaler rejser fra København til Esbjerg 20. til 31. marts med aktuelle filmpremierer og livetransmitterede samtaler.

Esbjerg: For andet år i træk giver en af verdens største dokumentarfilmfestivaler, CPH: DOX, biblioteker landet over mulighed for at deltage i særligt udvalgte filmpremierer som en del af DOX: DIREKTE.

Sammen med Blockbuster inviterer festivalen til simultanvisninger af premiereaktuelle film og livetransmitterede samtaler med store hovednavne som Karl Ove Knausgård og Lone Frank.

På Hovedbiblioteket Esbjerg kan esbjergenserne opleve premiere på hele fem nye dokumentarfilm.

"The Other Munch" med efterfølgende samtale mellem den norske stjerneforfatter Karl Ove Knausgård.

Filminstruktørerne Joachim og Emil Triers "The Man Who Played With Fire" om krimiforfatter Stieg Larssons journalistiske arbejde med at optrevle den ekstreme, svenske højrefløj.

"Hunting For Hedonia" om den kontroversielle, psykiatriske behandlingsmetode, Deep Brain Stimulation, baseret på bogen "Lystens Pioner" af videnskabsjournalist Lone Frank, der vil deltage i en efterfølgende samtale.

"Ferrante Fever" om den store og mystiske italienske forfatter Elena Ferrante samt "Democracy LTD", som giver et øjebliksbillede af Europa anno 2019 med efterfølgende politisk paneldebat.

Det hele foregår på Hovedbiblioteket Esbjerg 20. til 31. marts. Programmet kan ses online.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Annonce