Annonce
Esbjerg Energy

Cracknell sorteret fra i Edmonton – sådan kan han ende i Esbjerg igen

Adam Cracknell forlod Esbjerg 26. december, og det har kunnet mærkes på holdets resultater. Siden da har Esbjerg Energy kun hentet syv point i fem kampe. Foto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix
Adam Cracknells fremtid er lige nu usikker, efter at Edmonton Oilers har vraget ham. Mange ting skal falde på plads, hvis han skal ende i Esbjerg Energy igen.
Annonce

Ishockey: Håbet er der, men det er papirtyndt.

Måske endda tyndere end det.

For selv om canadiske Adam Cracknell, der efter godt to måneder i Esbjerg tog hjem til Canada kort efter jul, i weekenden blev vraget af sin klub Edmonton Oilers til den kommende NHL-sæson, er der rigtig mange ting, der skal vælte Esbjerg Energys vej, hvis han skal ende i Danmark igen.

- Det er som at vinde i lotto, men det prøvede vi jo også, da han kom første gang, som bestyrelsesformand i Esbjerg Energy, Søren Mathiasen, udtrykker det.

Annonce

I ingenmandsland

Edmonton Oilers sendte efter den første træningslejr tre spillere direkte til samarbejdsklubben i AHL Bakersfield, mens Adam Cracknell og en anden forward, Seth Griffith, blev placeret på en såkaldt ”waiver”. Det vil sige, at spillerne frit kan skrive kontrakt med andre klubber, og hvis det ikke sker inden for en nærmere bestemt tidsfrist, er Edmonton Oilers fortsat forpligtet til at overholde kontrakten – i Cracknells tilfælde i resten af denne sæson – og sende dem til Bakersfield.

AHL-sæsonen er endnu ikke skudt i gang, tre hold har allerede meldt ud, at de ikke ønsker at spille med, og hvis den ikke bliver det, har vi en ny situation.

Så er Adam Cracknell havnet i en slags ingenmandsland, og selv om det jo så udelukker muligheden for at spille sæsonen færdig i Bakersfield, er det ikke nødvendigvis godt nyt for Esbjerg Energy, forklarer Søren Mathiasen.

- Adam kan jo vælge at holde sig til sin kontrakt og bare få sin løn sæsonen ud i Edmonton, men hvis han vælger at ophæve den, vil en ny klub skulle betale hans løn. Og så ville vi være i konkurrence med klubber fra eksempelvis Tyskland, Schweiz og Rusland, og der kan vi slet ikke være med. Husk på, at Adams årsløn i Edmonton nogenlunde svarer til det, resten af vores trup koster tilsammen, siger bestyrelsesformanden, der kun ser ét muligt scenarie for et gensyn med Adam Cracknell.

- Det skal være under de samme betingelser, som da han var her sidst, da Edmonton Oilers betalte en stor del af hans løn.

- Men dengang havde Edmonton jo en interesse i at holde ham i gang, hvis klubben fik brug for ham – Edmonton har vel ingen interesse i at betale hans løn, hvis han bare skal spille sæsonen færdig i Esbjerg og så videre til en anden klub?

- Korrekt, og det er også derfor, at vi i denne sag helt lever på Edmontons nåde. Døren er til enhver tid åben for ham, og som de naive vestjyder, vi er, lever vi da i håbet, selv om det er spinkelt, siger Søren Mathiasen.

Annonce

Ny udlænding i venteposition

I princippet har Esbjerg Energy plads til Adam Cracknell i truppen, selv om klubben søndag hentede endnu en udlænding. Amerikaneren Jordan Smotherman, der i sæsonen 2011/2012 var en del af det, der dengang hed EfB Ishockey, vender tilbage og bliver den syvende udlænding – det maksimale tilladte antal er otte ifølge klubbernes interne gentleman-agreement.

Jordan Smotherman er i skrivende stund endnu ikke landet i Danmark, og når han gør, skal han igennem den sædvanlige papirmølle, inden han får sin arbejdstilladelse, så de mest optimistiske bud går på, at han kan være spilleklar næste tirsdag til hjemmekampen mod Herlev.

Esbjerg Energy må således klare sig uden Jordan Smotherman i tirsdagens udekamp mod Rungsted, hvor vestjyderne skal forsøge at revanchere sig for to nederlag til samme modstander inden for den seneste uge.

Kampen i Hørsholm spilles 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce