Annonce
Sønderborg

Crossfit i Sønderborg: At udvikle sig selv sammen med andre

Michael Tønnes gav den en skalde til crossfit-træningen søndag formiddag. Foto: Claus Thorsted
I Crossfit Sønderborg får de flere og flere medlemmer. I november åbner de en sal mere, så der er plads til alle de nye brugere.

Sønderborg: - Vi bestemmer jo selv, hvor ødelagte vi vil være efter en træning, fortæller Rikke Bruncke.

Træningen foregår i en sal på Ellegårdvej. Crossfit-instruktøren Palle Hyldgaard Olsen instruerer i øvelserne, og crossfitterne udfører dem.

- Det er jo nemmere at forholde sig til end et træningscenter. Her er øvelserne planlagt på forhånd, og trænerne sørger for, at der sker noget nyt hver gang, fortæller Rikke Bruncke:

- Man bestemmer jo selv, hvor hårdt man går til den, siger hun.

Øvelserne til crossfit er designet til at være funktionelle.

Det betyder, at træningsformerne er lavet til at styrke bevægelser og muskelgrupper, man bruger i sin hverdag.

For Rikke Bruncke er det en af flere grunde til, at hun startede til crossfit.

- Jeg vil jo gerne kunne bruge min krop, når jeg en dag bliver gammel. Og så er det jo sjovt at træne hernede, vi er her som et hold og hjælper hinanden. Sammenholdet er faktisk det bedste ved at træne her, fortæller Rikke Bruncke.

Annonce

- I et almindeligt trænings-center putter man bare musik i ørene og løfter nogle vægte. Her træner vi jo sammen, og presser hinanden

Siger Victor Elbæk

En stor succes med plads til alle

Crossfit Sønderborg oplever i øjeblikket et stigende medlemstal.

- Vi er faktisk nødt til at lave en sal mere. Så fra november burde vi have plads til to hold af gangen, fortæller instruktør Palle Hyldgaard Olsen:

- Vi har introhold hver tirsdag, og der er booket helt op hver eneste uge, så vi ser frem til at få plads til flere hernede, fortæller han.

Rundt omkring i Danmark er crossfit generelt steget i popularitet. Og det skyldes måske, at træningen kan tilpasses alle deltagere.

- Vi træner med en høj intensitet. Så der bliver gået til den, men alle øvelserne kan designes efter brugerens egen kondition, adræthed og styrke, siger Palle Hyldgaard Olsen:

- Så det er fitness for alle. Alle kan være med. Vi er igang med at lave basishold, de kommer ikke til kræve nogen form for erfaring.

Far og søn

Med til søndagens træning var far og søn, René- og Victor Elbæk. René Elbæk har trænet ved Crossfit Sønderborg i over seks år. Og for halvandet år siden startede sønnen også.

- Jeg havde nok ikke startet, hvis man far ikke var her i forvejen. Men det er jo virkelig fedt at træne hernede, fortæller Victor Elbæk:

- I et almindeligt trænings-center putter man bare musik i ørene og løfter nogle vægte. Her træner vi jo sammen, og presser hinanden, siger han.

Rene Elbæk startede for seks år siden for genoptræne efter en skade.

- Jeg skulle tilbage fra en skade, men har nu været her i tre år. Jeg blev fanget af, at der altid er noget at blive bedre til, og man kan altid skubbe sig selv lidt mere. Så uanset alderen er der noget at gå efter, fortæller Rene Elbæk:

- Også er der et stærkt fællesskab her, vi holder mange arrangementer sammen,

Rene Elbæk har trænet i Crossfit Sønderborg i over seks år. Han startede for at komme sig over en skade. Foto: Claus Thorsted
Der var fyldt på søndagens formiddagshold. Foto: Claus Thorsted
Trænerne sørger for at lave et program der kommer igennem alle muskelgrupper. Foto: Claus Thorsted
Øvelserne skifter gerne fra træning til træning, så der altid er gang i noget nyt. Foto: Claus Thorsted
Da brugerne var færdig med dagens træning, kunne de endelig slappe af igen. Rikke Bruncke kravlede forsigtigt ud til siden, da hun var færdig, så hun ikke kom i vejen for andre. Foto: Claus Thorsted
Træneren Palle Hyldgaard Olsen instruedere i øvelserne. Foto: Claus Thorsted
Brian Johansen satte gradvist mere og mere vægt på vægtstangen, så han virkelig fik kørt igennem til træningen. Foto: Claus Thorsted
Før og efter træningen giver brugerne hinanden hånden. Selvom det handler om egen udvikling, går de meget op i sammenholdet. Foto: Claus Thorsted
I dagens træning var der meget brug af vægte og medicinbolde. Foto: Claus Thorsted
Rikke Bruncke har trænet i Crossfit i næsten fem år. Hun træner fire til fem gange om ugen. Foto: Claus Thorsted
Salen i Sønderborg Crossfit er ofte fyldt. Derfor åbner de en mere i november. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce