Annonce
Haderslev

'Cykel Bents' stamtræ er en kompliceret affære: Flere halvsøskende og ukendte fædre

Havde Bent nogen nære slægtninge? Stamtræet her tyder ikke på det. Man skal helt over til hans mormors bror for at finde slægtninge. Grafik: Poul-Erik Kjær
Alfred Bent Franks far var ukendt ligesom mosterens far. Han var selv enebarn og fik ingen børn. Det gjorde hans mors søskende tilsyneladende heller ikke.
Annonce

HADERSLEV: Stamtræet for Alfred Bent Frank, kendt som blandt andet ”Lille Bent” og ”Cykel Bent”, er en kompliceret affære. Der er flere halvsøskende samt ukendte fædre. Bents far var for eksempel ukendt. Så Bent kunne have ukendte søskende.


Vi har aldrig hørt om, at Bent havde direkte fætre eller kusiner.

Poul-Erik Kjær


Bents mor var tjenestepige i København. Der er flere optegnelser, hvor hendes navn fremgår, dog med forskellige stavemåder; Anna Kerstine Frank, Anna Kjestine Frank eller Anna Kirstine Frank. Men det er den samme kvinde født den 1. december 1896 i Halk.

Allerede i 1919 var hun i huset ”Hos Schou” på Vestre Boulevard.

I 1921 har hun skiftet arbejdsgiver. Og igen i 1925, hvor hun er i huset i Gentofte hos familien Nyholm.

Den 16. marts 1933 føder hun så Alfred Bent Frank på Rigshospitalet. Og de to vender hjem til Halk.

Bent vokser op i Halk. Han bor hos sin mor hele livet, også i Haderslev til hun dør 15. januar 1987.

Så er Bent tilsyneladende alene uden nogen nære familiemedlemmer. Hans mor havde to helsøskende samt en halvsøster. Men, om nogen af dem fik børn, er uklart.

Annonce

Mormors bror fik børn

Men Bents mormor Maria Dorothea Frank født Kjær havde en bror; Johannes Johannsen Kjær. Han blev gift med Maria Dorthea Jessen. De fik syv børn. Og her forgrener stamtræet sig gevaldigt i flere forskellige efternavne som blandt andet Kjær, Kjer, Diedrichsen og Hovberg.

Så her er masser af fjerne slægtninge til Bent. Og en del af dem bor lokalt, som Poul-Erik Kjær kaldet Polle. Han er måske den i familien, som har bedst styr på slægten. Han står bag det internetbaserede stamtræ på ”My Herritage”.

– Bent var min mors grandfætter, fortæller Poul-Erik Kjær.

Han er oldebarn af Johannes Johannsen Kjær.

Men på det store stamtræ, som han ind til videre har lavet, uddør Bents gren.

– Bents mor havde to helsøskende og en halvsøster, men fik de ikke nogen børn?

– Det ved jeg ikke. Det har jeg ikke fundet ud af endnu. I mit slægtstræ, er der ikke nogen børn. Og jeg tror det ikke, for vi har aldrig hørt om, at Bent havde direkte fætre eller kusiner. Men jeg kan ikke sige det 100 procent, for jeg ved det ikke.

Annonce

Flere ukendte navne

Bents morfar havde også to søskende. Men om de fik efterkommere, er også uklart. De hed Line Kjerstine Gram født Frank 1875 og Thomas Nissen Frank født 1878.

Der står kun Anna Frank på Bents mors gravsten. Hendes helsøskende hed Jochum Nissen Frank født 1899 og Dorthea Petrea Rann født Frank den 2. januar 1902.

Anna Franks halvsøster Marie Kjær blev født den 15. november 1889. Hendes far var også ukendt.

Bent døde den 4. september. Han bisættes fra Gl. Haderslev kirke tirsdag klokken 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce