Annonce
Sønderborg

Cykelkampagne vil have cyklister til at tage medansvar

"Giv et mojn til de venlige cyklister" er overskriften for kampagnen. Pressebillede

Sønderborg: Cykelforum Sønderborg har indledt en kampagne, der sætter fokus på, at cyklister skal tage medansvar for god adfærd og sikkerhed i trafikken.

Kampagnen har titlen "Giv et mojn til de venlige cyklister" og med den ønsker Cykelforum at sætte fokus på, at cyklister skal tage medansvar for god adfærd og sikkerhed i trafikken. Det handler om, at cyklisterne skal passe godt på sig selv og hinanden. De voksne skal være gode rollemodeller for børnene, og børnene skal holde fast i de gode vaner, de lærer ved cyklistprøverne i skolen.

- Det er vigtigt at huske, at vi ikke bare er cyklister eller bilister. Vi er mennesker ligesom dig, din mor og far, søster og bror, naboen, barnebarnet og postbuddet. Vi skal tale ordentligt til og med hinanden. Det er vigtige budskaber, som vi alle bør huske, når vi kaster os ud i trafikken. Vi har lavet en lille film, der fortæller om budskabet. Den kan ses inde på standen på Rønhaveplads og på Cykelforums hjemmeside "Cykel-forum.dk", siger Stefan Lydal.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce