Annonce
Kultur

Cykelklubben har fundet sin nye formand i landets største cykelbutik: 50 mand møder op hver uge

Kim Jul Lassen, ejer af Ribe Cykellager, er nu også formand for den lokale cykelklub.
Der kommer lidt mere fart over feltet med Ribe Cykelklubs nye bestyrelse. I hvert fald søger klubben nu igen licens for, at rytterne kan få adgang til Danmarks Cykelunions liga, de såkaldte licensrækker. Det kan på sigt betyde, at Ribe også skal have et årligt cykelløb.

Ribe: Et par gange om ugen møder 50 glade cykelmotionister op til træning og skiltespurter i Ribe Cykelklub. Med på cyklerne er den nye formand for Ribe Cykelklub, Kim Jul Lassen, der nok er mest kendt som ejer og direktør for Danmarks største cykelbutik, Ribe Cykellager.

Også når han har fri, går der cykling i hverdagen for Kim Jul Lassen, der håber, at klubben kan inspirere endnu flere i lokalsamfundet til at komme ud at cykeltræne med andre i et klubfællesskab.

- Det helt overordnede mål for bestyrelsen er at få endnu flere aktive, som også synes, det er sjov at komme ud og få sved på panden. Selv om corona fik en del medlemmer til at falde fra, så vi nu er nede på 90 medlemmer, har vi faktisk efter corona fået flere aktive medlemmer. Og det er netop det, vi gerne vil: Have flere aktive cykelmotionister i klubben, siger Kim Jul Lassen.

Annonce

Før var der 150 medlemmer, men cirka 40 der mødte op til træning.

Licensklub

Nyt er, at nogle af klubbens medlemmer nu også er begyndt at køre licenscykelløb under DCU. Men da Ribe Cykelklub ikke er en licenscykelklub, så skal de søge licenserne under andre cykelklubber.

- Det vil vi gerne lave om på, så vi søger om at blive licensklub næste år, fortæller Kim Jul Lassen.

Han er også selv begyndt at køre licenscykelløb, og det er bare med at komme afsted, hvis man har lyst til lidt ræs.

- Selv om det ikke er professionelle cykelløb, oplever du alligevel lidt af det samme som i rigtige cykelløb. Alt det med at rykke væk fra feltet, blive tabt eller placere sig rigtigt. Og der er kommet nye klasser for alle os, der ikke rykker helt så hurtigt længere, siger Kim Jul Lassen.

Annonce

Som drenge igen

Ønsker man ikke at deltage i den slags organiserede cykelløb, så er der også gode chancer for at køre ræs, når man møder op i klubben til træning.

- Vi bliver jo som drenge igen, og det er det, der er sjovt. Vi har meget at tale om og grine ad, når vi har kørt cykelløb mod hinanden. Og faktisk tror jeg på, at der er flere ældre motionister, som også søger den slags. Vi har et medlem på 76 år, som indtil for to år siden stadig tog ud til cykelløb. Cykling er en sport, hvor du kan følge godt med og forbedre dig langt op i alderen, siger Kim Jul Lassen.

Hvis klubben vælger at fastholde DCU-licensen på længere sigt, er klubben også forpligtet til at arrangere et årligt cykelløb. Det er dog ikke på tegnebrættet. Først skal klubben lige se det an, hvor stor interessen er for at køre licens for klubben.

- Men til vinter har vi ikke mindre en 850 deltagere til en afdeling af den såkaldte Vinter Cup, som er en slags cyklende orienteringsløb under DGI. Det skal vi arrangere, og så får vi jo testet, hvordan det er at arrangere et løb, siger Kim Jul Lassen.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Anmeldelse: Ung kunstner og lidt ældre dyrlæge giver ny udstilling med tungt emne en varm anbefaling

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-keddel

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Ny mærkeordning deler vandene: Statskontrolleret klimamærke skal hjælpe forbrugere til mere klimavenlige indkøb, men hvordan det skal udformes er stadig til debat

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv For abonnenter

Seneste regnskab viser et uventet underskud: Nu skærer dagligvarebutik en time af åbningstiden

Sønderborg For abonnenter

Anklaget for mishandling af sine seks børn: Familiefar frygter udvisning til Kosovo

Erhverv

Overvældende interesse for at købe nedlagt politistation: Kan ende i en budrunde

Annonce