Annonce
Kolding

Cykelmotionister i Aller klar til 140 km landevejsløb

Aller: På lørdag den 17. august er Aller CykelMotion for 29. gang vært for et stort cykelmotionsløb, der både henvender sig til landevejsrytterne og MTB-kørerne.

- De første 27 år blev deltagerne sendt sydpå og cyklede Sønderjylland rundt på ruter af forskellige længder og sværhedsgrader; men efter at mange havde prøver kræfter med de samme ruter og områder, kunne udvalget mærke, at der var tid til nye områder med andre spændende ruter, fortæller Gerhard Møller fra Aller CykelMotion i en pressemeddelelse.

- Sidste år tog vi konsekvensen og sendte alle nordpå omkring Skamling, Binderup, Grønninghoved, Vonsild, Harte, Ejstrup, Skanderup m.m. Det faldt i rigtig god jord. Det spændende er også at der på nogen strækninger skal cykles begge veje, så man der vil møde andre deltagere, fortæller Gerhard Møller.

120 km sidste år var for mange for lidt, derfor er den øget til 140 km og går nu forbi Harte kirke, Landbrugsmuseet, Ferup, Vrå, Fynslund og Lejrskov inden de når Ejstrup. MTB ruten sidste år var en nyskabelse. Den er også med i år med en helt ny rute på ca. 58 km Den nye er noget mere fysisk krævende; men er spændende med lidt af hver. MC kører i år foran den første gruppe på hver distance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce