Annonce
Esbjerg

Cykelryttere lod gaver regne over 64 børn

Fredag var dagen, hvor borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fik lov at lege julemand sådan helt uden for sæsonen på vegne af cykel-holdet Team-X, der hvert år gør mange børn og unge i en svær situation rigtig glade. Privatfoto.
Cykelholdet Team-X, der samler penge ind til fordel for børn og unge, som er ramt af sygdom eller anden ulykke, opfyldte ønsker for 400.000 kroner i år. Borgmester stod for uddeling på SVS Esbjerg fredag eftermiddag.

Esbjerg Kommune: Ikke færre end 64 børn fik deres ønsker opfyldt, da borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) på vegne af de gavmilde ryttere fra cykelholdet Team-X delte gaver ud i foyeren på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg fredag eftermiddag.

I alt 400.000 kroner blev delt ud - denne gang ikke til organisationer, men til enkeltpersoner. Målgruppen er børn og unge, der er ramt af sygdom eller andre ulykkelige omstændigheder.

- De foregående to år er nogle af pengene gået til et hovedprojekt - første år gav vi virutelle briller til skoletjenesten på Sygehusets børneafdeling og sidste år donerede vi 100.000 til musikterapi-etableringen i børne- og unge-psykiatrien i Esbjerg. I år har dommerkomitéen valg at tilgodese så mange individuelle ønsker fra børn, som muligt. I alt har 64 børn søgt, og de stammer fra Esbjerg og omegn - Esbjerg, Varde, Ribe, Skærbæk og Agerbæk i Varde Kommune, fortæller Mike G. Lassen fra Skiltestedet A/S, der er med i Team-X.

Annonce

Kort om

  • Team X cykler for velgørenhed - en Tour for Esbjerg og omegns børn og unge, som er ramt af sygdom eller anden ulykke.
  • Forrige år cyklede rytterne mod Berlin med et smut over Hartzen, mens turen sidste år gik til Verona fra München over alperne og Comosøen. I år er målet også Italien, og turen cykles i slutningen af august.
    Sponsorerne betaler typisk 10.000 kroner for at få reklamer på rytternes cykeltøj - penge, som alle går ubeskåret til syge børn og unge, men rytterne betaler selv alle udgifterne for deres egen tur.
  • Holdet består af omkring 30 medlemmer af blandet selskab med forskellig faglig baggrund, men fælles for dem er imidlertid, at de gerne vil hjælpe børn og unge efter at mange af rytterne i flere år har kørt penge ind til kræftramte børn gennem Team Rynkeby.

Små ønsker

Børnene eller deres forældre har søgt direkte hos Team-X - ofte er kendskabet til muligheden udbredt via læger, diætister eller andet sundheds-personale på sygehuset.

- Det er dejligt, sygehuset har taget projektet sådan til sig, og det er en stor glæde for os at kunne opfylde børnenes ønsker. I år spænder gaverne i værdi fra 1.000 kroner til 30.000 kroner - en lille pige havde bare ønsket sig en hulahop-ring, og den har hun selvfølgelig fået sammen med noget andet også. En anden pige, der har været tilknyttet Samuelsgården i Oksbøl og har fabrikeret og solgt armbånd til fordel for stedet, har ønsket sig penge til materialer, så hun kan øge produktionen. Det får hun selvfølgelig - sammen med noget til sig selv. Der er rigtig mange dejlige og rørende, individuelle historier, siger Mike G. Lassen.

Blandt gaverne er ferier og ophold i det danske sommerland - oplevelser i blandt andet Legoland, Jesperhus Blomsterparken, Lalandia. Derudover cykler, gavekort til Kongensgade og andre ting. Uddelingen fandt med vilje sted lige før sommerferien, så børnene kan nå at nyde donationerne fra Team-X.

Tur til Italien

Team-X samlede i alt en halv million kroner ind i år, og der står således allerede 100.000 kroner klar til næste års uddeling.

I uge 35 sætter 20 cykelryttere og fem servicefolk kursen sydover med endemål i Italien. Alle donationer som Team X modtager går ubeskåret til velgørenhed, idet alle deltagerne på holdet selv dækker udgifterne forbundet med cykelturen.

Cykelholdets to protektorer, Jesper Frost Rasmussen og børnelæge på Sydvestjysk Sygehus, Christina Bjørn, sørger sammen med en repræsentant fra holdets styregruppe for, at der foretages en objektiv og rimelig uddeling af de indsamlede penge.

- Det er et rigtig godt initiativ, Team-X har taget, og det er jo skønt at få lov at være med til at glæde børn og unge, hvor oplevelsen eller gaven virkelig gør en forskel, siger Jesper Frost Rasmussen.

Glædestårer og store følelser. Team-X er i stand til at opfylde mange ønsker, når der hvert år deles ud. Denne gang var det 64 børn, der hver især fik deres ønsker opfyldt. Privatfoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce