Annonce
Tarm

Cykelsponsorløb leverer 25.000 kroner til privat skolebus

Der blev trådt godt til i pedalerne på de mange ture rundt. PR-foto

Ådum: Undervisningen sluttede kl. 12 i fredags på Ådum Børneunivers. To timer over middag var nemlig sat af til det årlige sponsorløb til fordel for Ådums private skolebus. Eleverne kunne vælge at cykle den store bane på en kilometer eller den lille på 100 meter. For dem, som gerne ville gå eller løbe, gik ruten rundt om multibanen.

De mange cyklister fyldte godt på stier og i et par gader, og der var da også vagter undervejs.

Mange børn havde selv styr på de kørte omgange, men lærere og andre hjælpere førte en nøjagtig optælling i køretiden. På den store bane kørte Jacob fra de stores team flest omgange, og Vilja kørte flest fra lille team, og på den lille bane var det Noah, som kørte flest. Julie løb flest omgange.

Annonce
De yngste cyklister kørte mange runder på den afmærkede bane i skolegården. PR-foto

Børn indsamlede godt 20.000 kr.

Børnene havde inden løbet været ivrige for at skaffe sponsorer, og det var gået godt. Sebastian fra de stores team og Andreas fra de små havde fundet de fleste sponsorer.

Flest penge lykkedes det for Mads fra de stores team og Søren fra de små at køre ind. Børnene indsamlede i alt godt 20.000 kroner. Desuden var der en anonym donation til Ådum Skolebus på 5000 kroner

Skolebussen har stor betydning med de elever, som hentes og bringes til Ådum Børneunivers uden for skoledistriktet.

Det koster ikke børnene noget at køre med - ud over forældrenes medlemskab af Støtteforeningen.

Skolebestyrelsen stod for kage og drikkevarer. Der var god afsætning på delikatesserne ikke mindst tiltrængt for løbere og cyklister. Efter medaljeuddeling var det så blevet tid til weekend.

/Bodil

Ådums private skolebus køres af frivillige, som henter og bringer børn uden for skoledistriktet. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce