Annonce
Billund

Cykelsti bliver forlænget med 100 meter

Den nye cykelsti fra Skjoldbjerg til Vorbasse bliver 5,5 kilometer lang. Stien bliver cirka 100 meter længere end først planlagt, da den kommer til at strække sig lidt ned ad Kirkegade i Vorbasse. Arkivfoto.

Den nye cykelsti mellem Skjoldbjerg og Vorbasse vil efter planen stå færdig i løbet af efteråret 2018.

Vorbasse: Den planlagte cykelsti mellem Skjoldbjerg og Vorbasse bliver omkring 100 meter længere end planlagt.

Det har hidtil været planen, at cykelstien skal strække sig fra Skjoldbjerg til krydset ved Skjoldbjergvej og Kirkegade i Vorbasse. Det er dog blevet besluttet, at krydset skal bygges om, og at cykelstien kommer til at strække sig cirka 100 meter hen ad Kirkegade.

Idéen om en mindre forlængelse kom ikke fra politisk side, men derimod fra administrationen - med stor opbakning fra politikerne til følge.

- I disse tider er det ikke så tit, at forvaltningen får ros, men i dette tilfælde vil jeg gerne give et cadeau, fordi man selv har været inde og forlænge projektet med 100 meter for at tilgodese de cyklister, som skal i skole. Det er noget, forvaltningen selv har opfundet, så det skal der være stor ros for, lød det fra Jørn Poulsen (V), som udover at sidde i byrådet er formand for Vorbasse Lokalråd.

Annonce

Færdig næste efterår

Den nye cykelsti kommer til at koste 8,35 millioner kroner. De første 1,35 millioner er allerede blevet brugt til projektering, myndighedsbehandling og opkøb af jord i forbindelse med ekspropriation.

Alt det er nu overstået, og byrådet har frigivet de resterende syv millioner kroner til projektet.

Billund Kommune forventer, at anlægsarbejdet kan gå i gang i det tidlige forår, og at den 5,5 kilometer lange cykelsti kan stå færdig i løbet af efteråret 2018.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce