Annonce
Esbjerg

Cykelsti har været uden belysning i flere år - og der er ikke udsigt til en løsning

Batterierne i diodelysene tåler ikke frost og fugt, og derfor lyser de ikke cykelstien op. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Cykelstien mellem Lustrup og ind mod Ribe har været mørkelagt i en stor del af de fem år, den har været der. Diodelysene i asfalten virker ikke, men der er ikke udsigt til en løsning på problemet.
Annonce

Lustrup: Man skal have en rigtig god cykellygte på sin cykel, hvis man vil kunne se noget, når man cykler mellem Lustrup og stitunnellen under Haderslevvej. Den fem år gamle cykelsti er nemlig helt mørkelagt - og været det i flere år - fordi det har vist sig, at batterierne i de solcelledrevne lamper ikke tåler frost og fugt. I sin tid gav Esbjerg Kommune en anbefaling til Lustrup-Damhus Beboerforening om, hvilken type lys, man skulle investere i, og derfor ærgrer det beboerforeningens formand, Michael Christiansen, at man har skulle bøvle sådan med det.

- Der er jo nogle regler for belysning i åbent land, så det var den form for lys, vi fik anbefalet. Det er jo en væsentlig fejl fra producentens side, at batterierne ikke tåler frost. Vi har været i dialog med Esbjerg Kommune, siden cykelstien blev anlagt, så det er ærgerligt, at der ikke er fundet en løsning endnu. Cykelstien blev jo anlagt for at skabe mere sikkerhed, men fordi der ikke er lys, har jeg hørt, at flere nu vælger at tage den mere usikre rute langs Strengevej og over Haderslevvej, siger Michael Christiansen.

Om morgenen og aftenen er cykelstien fra Lustrup til tunnellen under Haderslevvej helt mørk, da diodelysene ikke virker. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Ikke meget at gøre

Hos Esbjerg Kommune er man godt klar over problematikken, men der er ikke meget at gøre fra deres side. Den teknologi, der blev valgt for fem år siden, var nemlig den, der lå inden for de økonomiske rammer.

- Vi har gennem årene skiftet lysene flere gange, fordi det hurtigt blev konstateret, at de ikke virkede efter hensigten. Vi var blevet lovet noget af producenten, som man ikke kunne holde, og derfor har vi også forsøgt at lede efter en anden producent, bare uden held ind til videre, siger vejchef i Esbjerg Kommune, Mads Astrup Sørensen.

- Hvis der skal komme lys på strækningen igen, så er det op til byrådet at sætte ekstra penge af og beslutte det. Sandsynligheden for det er dog ikke så stor, for der er tidligere blevet sagt nej i sager med belysning i åbent land. Inden for de nuværende økonomiske rammer er der ikke andre muligheder, siger han videre.

I denne uge venter dog et møde med lokalrådet, hvor punktet er på dagsorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce