Annonce
Billund

Cykelsti mellem Grindsted og Billund bliver yderligere skubbet: Kommunen vil lægge pres på staten for at bygge den

Vil man cykle mellem Billund og Grindsted, må man fortsat vælge vejen over Løvlund, hvis man gerne vil undgå den meget trafikerede Grindstedvej. Billund Kommune havde muligheden for at spare en rund million ved at bygge cykelstien nu, men det bliver ikke aktuelt. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg.
En cykelsti mellem kommunens to største byer vil skønsmæssigt koste i størrelsesordenen 14 millioner kroner. Billund Kommune havde muligheden for at spare en rund million ved at bygge vejen nu, men projektet bliver ikke prioriteret.

Billund/Grindsted: Det bliver ikke i denne omgang, at Billund og Grindsted bliver bundet sammen af en cykelsti. Billund Kommune havde ellers mulighed for at slå etableringen af en cykelsti mellem de to byer sammen med det projekt, som Grindsted El- og Varmeværk samt Billund Varmeværk har under opsejling, hvor de vil forbinde de to byer med en fjernvarmeledning.

Hvis Billund Kommune besluttede sig for i samme anledning at bygge en cykelsti mellem de to byer, ville der være synergier at hente. I alt ville kommunen kunne spare knap én million kroner på etableringen, som skønsmæssigt er vurderet til at koste i størrelsesordenen 14 millioner kroner.

Ville koste to års budget

Det bliver dog ikke aktuelt. Ikke fordi politikerne ikke gerne ser en cykelsti mellem kommunens to største byer, men fordi det vil være et meget dyrt projekt.

Cykelsti på tale i 10 år

  • En cykelsti mellem kommunens to største byer har været til diskussion omtrent lige siden, de to gamle kommuner i 2007 blev smeltet sammen til en.
  • Billund Kommune har så sent som i 2019 sendt en ansøgning til Vejdirektoratet med en opfordring til, at staten etablerer en cykelsti mellem byerne. Ansøgningen er endnu ikke blevet imødekommet.

- Hvis vi valgte at lave denne cykelsti for 100 procent kommunale midler, ville det koste to års budgetter på området. Jeg synes ikke, at en cykelsti mellem Grindsted og Billund skal være på bekostning af den plan, som vi allerede har lavet i forhold til vores stipuljer, hvor vi har prioriteret projekterne, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Lægger pres på staten

Sagen har endvidere den hage, at Grindstedvej, som binder de to byer sammen, er en statsvej og dermed underlagt Vejdirektoratet. Dermed burde det være staten og ikke kommunen, der etablerede en cykelsti, og politikerne i teknik- og miljøudvalget har derfor besluttet, at forvaltningen skal forsøge at lægge mest muligt pres på Vejdirektoratet i et forsøg på at få staten til at anlægge den meget omtalte og ikke-eksisterende cykelsti.


Hvis vi valgte at lave denne cykelsti for 100 procent kommunale midler, ville det koste to års budgetter på området.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget


En anden mulighed ville være, at Billund Kommune tog initiativ til cykelstien, men til gengæld søgte statslige puljer om økonomisk støtte. Det ville dog tage så lang tid, at det ikke ville være muligt at lave cykelstien samtidig med varmeværkernes projekt.

- Vi kommer ud på den anden side af sommerferien, inden vi har et svar fra dem. Men Grindsted El- og Varmeværk og Billund Varmeværk har allerede meldt ud, at de er langt fremme og gerne ville have et svar først i maj, siger Per Nyhus.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ventetid og uvished lægger låg på minkavleres fremtidsdrømme: Jens har lange udsigter til at kunne betale kreditorer

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Sønderborg

Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Sydjylland

Glemsomme syd- og sønderjyder hjælper tyvene med at begå indbrud: Politiet opfordrer til at huske at låse døre og lukke vinduer

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Billund

Nu kan du også købe begravelsen online: Nogle vil hellere sidde hjemme i fred og ro

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Foreninger retter skarp kritik mod politikeres pengestrøm til to fodboldklubber: - Hvis de beder om penge, så får de dem bare

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Erhverv For abonnenter

Vejen skærer konsekvent i kontanthjælpen, når ledige bryder deres aftaler: - Hvis man kan arbejde, så skal man arbejde

Sydjylland

Hidsigt vejrskifte: DMI varsler mod voldsomt vejr med vindstød der kan nå over stormstyrke

Annonce