Annonce
Tønder

Cykelsti på vej ved omtalt rundkørsel

Teknik- og miljøudvalget har sagt god for at der etableres en cykelsti langs en del af Adelvadvej fra rundkørslen ved Envo-byggeriet til Sølstedvej. Arkivfoto: Morten Pape
Teknik- og miljøudvalget har netop sagt god for, at der etableres en cykelsti langs Adelvadvej fra rundkørslen ved Envo Biogas til Sølstedvej.

TØNDER: Tønder Kommunes teknik- og miljøudvalg har netop sagt god for, at der etableres en cykelsti langs Adelvadvej fra rundkørslen ved Envo Biogas Tønder til Sølstedvej et par kilometer derfra.

Ifølge fagchef ved Tønder Kommune, Lars-Erik Skydsbjerg, forventer man, at arbejdet skydes i gang i løbet af marts og færdiggøres i starten af 2021. Det er en forudsætning, at kommunalbestyrelsen nikker til udvalgets indstilling.

Der er i Tønder Kommune fokus på etablering af cykelstier, så børn og voksne kan bevæge sig sikkert rundt i trafikken.

En anden strækning, der har været fokus på den seneste tid, er langs den trafikerede hovedvej mellem Branderup og Agerskov. Den planlagt udvidelse af Arlas Branderup Mejeri har bevirket, at lokalbefolkningen har udvist bekymring for, at et stigende antal lastbiler og tankvogne vil gøre det mere usikkert at bevæge sig langs Branderupvej.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Bo Jessen (V), oplyser, at en kommende cykelsti ved Branderupvej endnu ikke har førsteprioritet, men at man har sat strækningen på en prioriteringsliste.

I øvrigt oplyser Bo Jessen, at man afventer tællinger på diverse strækninger, der skal vise, hvor cykeltrafikerede forskellige strækninger er. Desuden vil man fremover have større fokus på, om nye cykelstier nu også bliver benyttet i det omfang, som det var forventet ved anlæggelsen.

Der er i år afsat 3,8 millioner kroner til cykelstier, mens der til næste år er hele 8,2 millioner kroner til etablering af cykelstier i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce