Annonce
Læserbrev

Cykelstier til gavn for alle i Aabenraa Kommune

Læserbrev: Byrådspolitikerne Eivind Underbjerg Hansen (V) og Egon Madsen (A) har henholdsvis 30.12.19 og den 03.01.20 skrevet debatindlæg i JydskeVestkysten omkring ønsker vedrørende cykelstier.

Som byrådspolitikere har vi nok alle fået henvendelser fra vores borgere omkring ønsker om cykelstier i vores kommune – ”og lokalområde”.

Men som byrådspolitikere skal vi huske, at vi jo er valgt til at træffe beslutninger til gavn for alle borgere i hele kommunen.

Vi vil derfor gerne berolige eventuelle borgere i den øvrige del af kommunen med, at alle indkomne ønsker omkring cykelstier vil blive gennemgået og behandlet i kommunens forvaltning, hvorefter det senere i teknik- og miljøudvalget og i byrådet besluttes, hvilke cykelstiønsker der kan prioriteres ud fra det afsatte beløb fra budgetforhandlingerne, og ud fra hvor det giver den størst mulige samlede trafiksikkerhedsmæssige bedste mening efter en teknisk faglig fremstilling og vurdering.

Vi er ikke i tvivl om, at mange af os byrådspolitikere og byrådsgrupper har været på flere besigtigelsesture og set på cykelstiønsker efter invitationer fra borgerne. Og vi har personligt endnu ikke set et cykelstiønske, som vi ikke fattede sympati for, og der hersker heller ingen tvivl om, at netop vores børn og skolebørns sikkerhed ligger os alle meget på sinde, uanset om man er forældre eller byrådspolitiker.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];