Annonce
Læserbrev

Cykelstisagen er ikke så enkel

Læserbrev: Sagen om cykelstien langs Blåbjergvej er ikke sort hvid, som konservativ fremstiller den.

I 2017 søgte byrådet puljen, fik vi pengene havde vi mulighed for at lave cykelstien i Blåbjerg dengang, men vi fik afslag i 2017.

I 2018 kom der så en melding at pengene ikke var blevet brugt i cykelpuljen, så Varde kommune kunne bevilges 40% til cykelstien langs Blåbjergvej. Men 2018 var der ikke penge til projektet ,der var kommet et nyt byråd og PT udvalget valgte at skoleveje kom først. Derfor blev Blåbjergvejen valgt fra med stemmerne 6-1 i udvalget.

Konservativ kom med cykletstien som et ønske til budgetforhandlingerne 2019, det er ligesom til jul man kan komme med ønsker, det er ikke det samme som man får dem!

Hele byrådet gik til årets budgetforhandlinger med fokus på at lave budget for 2020 med mådeholdenhed , da vi ikke ved, hvad der vil komme af nye ting med en ny regering.

Vi vil gerne ha cykelstien ligesom alle de andre 50 cykelstier der er ønsker om i kommunen, men ligesom sit private budget skal kommunen også ha pengene til at slå til. Social og handicap (13 mio)- ældreområdet- sygedagpenge- skole og børneområdet de mangler penge, de områder fandt vi penge til i årets budget forhandlinger, men ikke penge til nævnte cykelsti. Det var et enig byråd, der lavede forlig om dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];