Annonce
Læserbrev

Cykelstisagen er ikke så enkel

Læserbrev: Sagen om cykelstien langs Blåbjergvej er ikke sort hvid, som konservativ fremstiller den.

I 2017 søgte byrådet puljen, fik vi pengene havde vi mulighed for at lave cykelstien i Blåbjerg dengang, men vi fik afslag i 2017.

I 2018 kom der så en melding at pengene ikke var blevet brugt i cykelpuljen, så Varde kommune kunne bevilges 40% til cykelstien langs Blåbjergvej. Men 2018 var der ikke penge til projektet ,der var kommet et nyt byråd og PT udvalget valgte at skoleveje kom først. Derfor blev Blåbjergvejen valgt fra med stemmerne 6-1 i udvalget.

Konservativ kom med cykletstien som et ønske til budgetforhandlingerne 2019, det er ligesom til jul man kan komme med ønsker, det er ikke det samme som man får dem!

Hele byrådet gik til årets budgetforhandlinger med fokus på at lave budget for 2020 med mådeholdenhed , da vi ikke ved, hvad der vil komme af nye ting med en ny regering.

Vi vil gerne ha cykelstien ligesom alle de andre 50 cykelstier der er ønsker om i kommunen, men ligesom sit private budget skal kommunen også ha pengene til at slå til. Social og handicap (13 mio)- ældreområdet- sygedagpenge- skole og børneområdet de mangler penge, de områder fandt vi penge til i årets budget forhandlinger, men ikke penge til nævnte cykelsti. Det var et enig byråd, der lavede forlig om dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce