Annonce
Esbjerg

Cykelsved blev vekslet til godt 11.000 kroner

Der blev cyklet 11.250 kroner ind ved SGI´s spinningarrangemenet til fordel for Julemærkehjem i Danmark. Arkivfoto

Esbjerg: Der blev trådt og svedt igennem, da SGI Indoor cyckling i weekenden afholdt spinning-event til fordel for Julemærkefonden.

I fire timer blev der trampet i pedalerne af 54 deltagere og tre af SGI's spinninginstruktører.

Alle deltagere havde betalt 100 kroner per time, og der var i øvrigt besøg af 13-årige Camille, som tidligere har været på Julemærkehjem.

Hun var selv en tur i sadlen og trak lod, da sponsorgaverne skulle fordeles blandt deltagerne.

Den vellykkede dag blev sluttet af med kaffe og kage.

Indsatsen og de mange sveddråber blev vekslet til 11.250 kroner, som alle bliver sendt afsted til Julemærkehjemmet i Kollund. /jeo

Annonce
Der blev cyklet 11.250 kroner ind ved SGI´s spinningarrangemenet til fordel for Julemærkehjem i Danmark. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce