Annonce
Sport

Cykeltalent fra Fredericia slap billigt fra kollision med flugtbilist

Foto: Deceuninck-QuickStep
Mikkel Honore slap med hudafskrabninger og ømme muskler, da han blev kørt ned under træning.

Den danske cykelrytter Mikkel Honoré, der kommer fra Fredericia, er sluppet med overfladiske skrammer, efter at han torsdag blev kørt ned af en flugtbilist på en træningstur.

Hans hold, Quick-Step, oplyser i en meddelelse på Instagram, at den unge dansker kan genoptage træningen om nogle dage.

- Desværre var Mikkel Honoré offer for en flugtbilist under træning i dag (torsdag, red.).

- Efter at være blevet transporteret til akutafdelingen, gennemgik han adskillige skanninger og undersøgelser, som heldigvis viste, at alt var i orden, så han blev udskrevet nogle timer senere.

- Mikkel har meget ømhed i musklerne og nogle hudafskrabninger. Han skal nu hvile sig nogle dage, før han kan komme tilbage på cyklen, lyder det fra holdet.

23-årige Mikkel Honoré kom til det belgiske storhold sidste år og fik ros for sin første sæson i det skrappe selskab.

Han er ikke det eneste danske cykeltalent, der har været uheldig under træning forud for sæsonen.

I december brækkede Mathias Norsgaard skinnebenet, da han blev kørt ned af en bil nær hans hjem i spanske Girona.

Den 22-årige enkeltstartsekspert må derfor vente adskillige måneder på debut for sit nye World Tour-hold, Movistar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce